SKRIVET: 2010-02-28, kl 21:19:38 | PUBLICERAT I: Allmänt

28/2-10

Liam vaknade 8.30 idag. Sen klockan 11 kom Fredrik och hämtade honom. Jag satte mig vid datorn lite å sen vid 14 så gick jag å la mig. Sov tills syrran ringde 18.33 å då såg jag att jag fått sms. Fredrik var på väg med Liam. Som tur var hade han skickat det klockan 18.03 så jag hann gå upp innan Liam kom hem. Smörjde in Liam å sen la jag honom. Han somnade med en gång. Jag såg på en dålig film och nu funderar jag på att lägga mig igen. Mår inte riktigt okej idag alltså :(

I morgon ska jag på stan med Linda. Kolla efter Bikini :) Finns säkert ingen här men då får jag iaf kollat i karlstad på tisdag :)

SKRIVET: 2010-02-27, kl 21:32:03 | PUBLICERAT I: Allmänt

....Lördag....

Liam sov till 9 idag. Jag var fortfarande lika trött som när jag gick å la mig. Inget ovanligt här inte. Idag fick Liam blåbärs Yoghurt å marmeladsmörgåsar till frukost. Dum kombination för han blev både blå å orange överallt. Köket likaså. Satte honom i badet å det gillade han inte idag så blev ett snabbt bad. Sen la jag honom. Mamma ringde å sa att dom var påväg så strax innan dom kom tog jag upp Liam igen som bara låg å diskuterade med nallen ist för å sova. Han stod i fönstret å vinkade på mormor å Tommy å alla barnen å sen sprang han å mötte dom i dörren. Han å Robin lekte. Eller ja Robin lekte å Liam sprang efter såg det mer ut som :) Tommy berättade att sladden var för kort så jag och mamma åkte ner till Perrys å köpte en 15m sladd å sen till konsum å köpte trä lim å sådana saker att sätta fast sladden med. Sen när allt var kopplat så har jag inte fått några värdepapper så Tommy kunde ändå inte fixa det. Så han skulle hem å ringa telia men det vet jag inte om han gjort? Sen tog dom med sej 3 av Tommys alla ungar å åkte hem igen. Jag å Liam gosade å sen lagade vi mat ihop. :) Liam satt mest å kastade maten på golvet. Vid 19.30 så la jag honom å han somnade med en gång å jag gick å la mig i badet med en bra bok. Å vad skönt det är att ha badkar :) vilken jäkla lyx säger jag bara :) Funderar på om jag ska se en film å gotta mig eller sitta här? blir nog en film va? =)

SKRIVET: 2010-02-27, kl 21:01:46 | PUBLICERAT I: Allmänt

Onödig Fredag!!

Hade sovmorgon men det var inget Liam brydde sig om så fick snällt gå upp redan klockan 8 :( Halv elva gick jag till dagis med honom. När jag kommer dit frågar dom varför jag kommer så tidigt för å då hade dom inte ändrat mitt schema sen jag flyttade till stan. Blir lite tajt att lämna Liam klockan 12 när bussen går 12 :) Så jag fick fylla i nya tider på schemat så nu är det fixat iaf. Åkte till skolan å såg bröllopsfotografen! Sen slutade vi direkt efter. Vad fan gjorde jag i skolan??? Ja det kan man ju undra. Ringde syrran men hon svarade inte så ringde hon upp mig när jag typ var på busstation så jag sa till henne att jag bara skulle hämta Liam så kunde vi storhandla lite. Milli sa att det var väl bättre att vi storhandlade innan så slapp Liam vara med å det var ju en bra ide eftersom jag inte skulle hämta Liam förrän 16.00 å då hinner man väl handla tänkte vi. Jag gick in å började handla. Så ser jag att Milli står utanför å pratar med Anita så jag gick omkring länge ensam innan Milli kommer in och säger hur storhandlar man lite? Antingen storhandlar man väl eller så gör man det inte? Vagnen blev iaf full och överfull. Då ser jag att klockan är 16.05 å får panik. Skriker till syrran att nu får vi dra till kassan. Det jag handlade gick bara på 2256 kronor.. Då sprang även Milli runt å klagade på det jag köpte. Varför köper du Barilla när du tjänar 2 kr på å köpa dom dära ist? Varför tar du inte dom andra corn flakes? och varför ska du ha alla dyra märken för? Å så berättade hon om min kusins blogginlägg som handlade om just det där med att handla dyra saker :) När vi satt i bilen 20 minuter senare ringde dagis å frågade vart jag var. Jag sa att jag var där om fem minuter å de var jag.. Men bilen var iaf över full med barnvagn, pulka, Liam å massa påsar. Hämtade iaf Liam å pratade med hans fröken. Liam var tydligen väldigt gnällig å lös i magen. Kul unge va? :) Stannade på godishuset å köpte godis =) Å sen till Ica för att hämta ut Telia paketet som äntligen kommit. Åkte sedan hem å myste med Liam. vi satt å åt frallor med ost å skinka på. Liam åt samma fast förutom frallorna då ;) Sen hoppade han i säng å jag öppnade paketet å tänkte jag skulle vara duktig å sätta ihop det. Men när jag såg hur många sladdar å skit det var med så ringde jag mamma ist :) Hon å Tommy skulle ta med barnen i morgon och komma och fixa det :)

Milli tog kort på våran överfulla vagn. Milli hade en korg i vagnen som blev överfull å jag hade en vagn som blev överfull så hon tyckte det var lite kul :D

SKRIVET: 2010-02-27, kl 18:59:36 | PUBLICERAT I: Allmänt

Torsdag - Ärenden på stan och musikcafe :)



Ringde och väckte syrran vid 6 och fråga om hon ville vara barnvakt. Men det ville hon inte. Så ringde mamma och mamma ville. Jag sa att jag var tvungen att gå 7.15 å då sa mamma att det var för tidigt så vi bestämde att mamma skulle komma vid åtta å köra mig till skolan ist. Hon hämtade bilbarnstolen hos Milli å så åkte vi till skolan. Jag hade samhällskunskap å sen åkte jag hem. Var hemma vid tolv så då åkte vi ner på stan å fixade lite ärenden. Åt pizza på Shalom, handlade välling till Liam, var på apoteket och köpte massa medicin för 1074 kronor. Skitdyrt. Hämtade ut 3 recept åt Liam bland annat astma medicinen som är skitdyr å Sen hämtade jag ut 3 recept åt mig oxå så nu ska väl vi två bli bra här hemma :) Var även på Perrys å beställde gul patron å ÄNTLIGEN så finns den på lager. Bara väntat i två månader. Så den borde komma till veckan :) När vi var färdiga åkte vi till Dottevik å hämtade Tommy å sen hem till syrran där Tommy hämtade ett papper. Milli blev med mig hem så jag och Liam åkte med Milli medan mamma å tommy åkte hem. Såg på bröllopsfotografen å den var inte direkt bra.... Man hade nog lite för höga förväntningar på den faktiskt. Sen åkte Milli hem för att byta kläder.
Tanken var att hon skulle sitta barnvakt medan jag var på skolan men Milli fick för sig att hon skulle med så jag sa att då fick hon väl det om hon tog ut Liam när han blev gnällig. Så när hon kom i söndagskläderna å jag sa att vi skulle åka dit så fick hon ju nästan panik för att hon hade fel kläder på sig. Så därför var hon tvungen att åka hem å byta :) Mikaela kom hit vid sex tiden å lekte med Liam till syrran kom och vi begav oss till skolan. Syrran vart nog riktigt imponerad av att de var så bra ;) haha. Sen fick hon träffa Cecilia oxå det är ju bra innan vi åker :) om det nu blir något då för alla verkar ju bara skuva upp det? Kom igen jag VILL ju åka :D Men men musikcafet var som vanligt bra och Liam var snäll :) Han charmade ju en hel del oxå verkade det som :) Han klappade inte i händerna när alla andra gjorde det utan han klappade i händerna mitt i låtarna ist :). Han somnade iaf när vi kom hem :)

SKRIVET: 2010-02-24, kl 22:13:17 | PUBLICERAT I: Allmänt

Linda - VA SEN???? :)

Vid tio igår skickade jag å frågade om Linda ville vara barnvakt åt Liam idag å de ville hon gärna. Jag sa att hon kunde komma runt 7.15 men hon svarade at hon kommer lite innan 7 så vi hinner prata igenom vad som ska göras osv. Jag går upp typ 06.45 för idag var det jäkligt svårt å ta sig upp ur sängen kan jag säga. Trots att jag sov vid elva så var jag så trött. Liam vaknade iof en gång vid två tiden men inget värre än så. 06.55 börjar jag bli lite nervös eftersom Linda inte kommit än. 07.15 ringer jag henne. Hon säger Hej. Jag frågar är du vaken? Linda: Ja vadå då? Jag: Nej jag bara undra eftersom du är sen. Linda: VA??? SEN?? Men va fan klockan har ju inte ringt. Jag: Klockan är 07.20 Linda: Å fan du jag springer så vi lägger på. Nästan en kvart senare står hon i hallen å ber så hemskt mycket om ursäkt å visar sin mobil. Hennes klocka står på 9. Så hennes klocka har ändrat tiden själv under natten. Men vi tycker ju ändå att klockan borde ha ringt klockan sex för någon gång måste väl hennes klocka ha varit sex?? Jag anade att jag inte skulle hinna till bussen om jag inte stressade väldigt å det orkade jag inte. Så jag ställde mig å diska ist medan Linda hämtade andan å lekte med Liam som vaknat :) Klockan åtta skulle jag gå å Liam kom och kramade om mig. Han är så goooo :D Sen började han gråta när jag gick men antar att Linda lyckades trösta honom. Var på busstation 08.20 å mötte Lisa som oxå var försenad. När jag kom in på matten var dom bara 3 som satt å räknade så vi blev fyra idag. Nästan så man var så många att man inte hörde sina egna tankar va? ;) Halv tolv när lektionen var slut så gick jag och Mikaela runt å letade efter födelsedagsbarnet Sara. GRATTIS SARA PÅ FÖDELSEDAGEN =) Vi hittade henne inte å inte svarade hon i mobilen heller. Så jag missade 11.45 bussen för hennes skull... Men iaf 12.05 kom Sara så jag å Kasmand grattade henne å hon fick presenten från Mig, Mikaela och Madde trots att Madde inte ens var i skolan :) Sara blev glad för armbandet så det måste hon ta med å visa när hon gjort färdigt! Så det så Sara ;)

Kom hem tjugo i ett å frågade Linda om hon inte ville hänga på till Shalom å ta sej en pizza å hon var inte ens svårövertalad :) Hon klagade först på att det var långt men när vi kom ut tyckte hon det var så gott med en promenad i solen :) Liam åt riktigt bra idag å Linda blev superlycklig över att pizzan var så god haha.. Gick inom konsum å köpte bröd. Linda köpte en gurka och den kostade 18 kr alltså 2 kr MINDRE än mitt bröd haha Sen gick hon upp för min backe när hon skulle hem bara för att ta en omväg liksom hehe :) Tack för att du satt barnvakt..

När Linda gått la jag Liam å han somnade med en gång. Min tanke var att vi skulle sova EN timme. Men jag vaknade klockan sex alltså tre timmar senare å då var ju lilleman pigg.. Vi gosade lite å sen lekte han med bilar på bordet medan jag kollade min bank osv å jag får från CSN i morgon :) Jag vet dock inte om det är mina pengar eftersom summan är densamma som jag skulle haft om jag pluggade 100% men de får väl bli ett senare projekt. Vi gosade lite till å sen la jag honom vid åtta med lite välling å han somnade :) Så det vart inte en så sen natt som jag misstänkte :) Så jag ska oxå sova lite snart så kanske jag med orkar upp i morgon för då är det dags å lämna Liam på dagis sen när jag hämtar han ska jag till apoteket å köpa alla recepten på både mig och Liam så då blir det dyrt men det är det värt för att vi ska bli bra :)

I morgon kanske jag och Milli skulle se bröllopsfotografen som jag fick tillbaka från mamma idag. Milli blev arg igår när jag sa att jag fick den på posten i måndags men lånade ut den till mamma igår för hon ville ju oxå se den haha :) Nej nu ska jag faktiskt krypa ner i sängen å hoppas jag kommer upp i tid i morgon :D

SKRIVET: 2010-02-23, kl 20:16:24 | PUBLICERAT I: Allmänt

Friluftsdag på rackstad

Vaknade av liam fyra gånger i natt. Första gången var halv ett så var nog tur att jag la mig tio för annars hade jag nog vart mer död än vad jag redan är. Vid åtta kom mamma och tommy och då var liam redan vaken. Vid halv nio körde mamma mig till skolan och jag mötte upp madde och sedan sara. Klockan nio åkte bussarna till rackstad och i våran klass var vi sex stycken. Många va? Var inte alls många från skolan med. Jag, madde och sara skulle ju egentligen stå i cafét men dom var redan två så vi ville inte tränga oss på. Gick ut och gick i en timme å tjugo minuter ist. Sen satt vi inne i en timme innan vi gick ut och satte oss på bänken som stod i solen :) klockan två åkte vi hem igen. Mamma kom och hämtade mig och sara vid halv tre så vi var hemma hos mig ett tag. När mamma och tommy åkt klädde vi på liam och började gå mot verkstan. Sara frågar vilken våning och jag svarar tre. När vi gått ur hissen märker jag att vi är på fel våning. Bvc ligger fortfarande på andra våning :) det kommer jag nog aldrig lära mig haha. Liam är torr i huden så han ska börjas smörjas in två gånger om dagen. Sen hade han tydligen fått svamp på pungen oxå. Han har väldigt ont där. Hon trodde det kunde bero på att jag köpt nya blöjor. Dom hade ju inte dom vanliga så jag tänkte köpa byxblöjor men när jag kom hem märkte jag att det var vanliga blöjor. Så nu skulle jag smörja in hans pung två gånger om dagen med en annan salva så nu får man väl gå upp jätte tidigt för att hinna smörja in honom. Fick en tid till hans 18 månaders kontroll oxå den 11mars tror jag det blev. Utanför skildes jag och sara åt. Liam skulle leka efter vägen så när vantarna var dyblöta tog jag av dom men ändå skulle han fortsätta leka. Så i våran sista backe märkte han att det blev lite kallt och började gnälla. Vi hann äta lite mat och jag diska innan syrran kom för att hämta sminket. Vi såg på en dålig film och la liam. Nu har milli gått och jag är astrött

SKRIVET: 2010-02-22, kl 16:01:23 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sjuk måndag :(

Gick upp vid sex å tog upp Liam. men han var så varm att jag inte ville lämna han på dagis så jag ringde mamma å kollade om hon kunde vara barnvakt i morgon iaf å de kunde hon. Sen ringde jag dagis å sa att liam inte kommer å sen ringde jag skolan å sa att jag var hemma med sjukt barn vilket jag vart 3 dagar den här månaden. Så är lite rädd att jag inte får gå kvar nu så får nog prata med Bosse i morgon eller nått. Hade ju vart bättre om man kunde dumpa Liam på sin pappa eller nått när han är sjuk men men.. Sen sov vi till halv tolv igen å sen dess har Liam bara gnällt å gnällt å gnällt. Förut var han i sitt rum när något rasa å han skrika. När jag kommer in så har han fått ena lådan över sig så han blödde på sin fläskläpp. Det är första gången jag ser han blöda. Så vi satt å gosade tills han var tillräckligt nöjd för att springa å leka igen. Posten kom sent å när den väl kom fick jag brev från kronofogden å som jag fatta det så lägger dom ner "kallelsen" mot Magnus. Eller vad man ska kalla det. För att dom anser att han inte har saker för det värdet jag ska ha? jag fattade inte så mycket men jag blev iaf irriterad. Å sen får jag inga pengar från CSN eller försäkringskassan denna månaden. Kul inte. Försäkringskassan har jag ju skickat in nya papper till eftersom jag flyttat så det är under utredning ÄN! å CSN är samma sak. Är under utredning där oxå eftersom jag gått ner från 100% till 75%. Tycker dom kan snabba sig lite för det har ju gått flera veckor. Men tydligen jobbar myndigheter å sånt inte snabbt!

I morgon ska vi till Rackstad med skolan. Jag ska stå i cafeterian å det ska bli skitkul faktiskt :)

Men nu ska jag gå å äta lite mat. Varma smörgåsar :) Ska se om lilleman vill ha oxå men säkert inte för låter som han somnat någonstans?! Får gå å kolla det först :p

SKRIVET: 2010-02-22, kl 15:45:52 | PUBLICERAT I: Allmänt

Bakfyllemys

Vaknade vid halv elva första gången. Somnade om å gick upp vid två. Får sms från syrran om att jag ska skriva när jag vaknar så jag svarar ju å då ville hon hitta på nått. Så vi bestämde oss för våfflor och film med Linda hos mig. Och jag var inte bakfull den här gången heller. Måste vara för att jag dricker mjölk på kvällen å morgonen :D haha Jag går å lägger mig i badet å läser en bok. Då var jag populär helt plötsligt för telefon pep i ett. Till slut bestämde jag mig för att gå upp å gå till Konsum å handla lite innan Liam skulle komma hem. Roland lämnade Liam vid fem tiden å berättade att Liam gjort en vurpa å landat på näsan å munnen. Så han hade en fläskläpp å så.. Vid sju kom Linda och Milli å vi började göra våfflor å prata om lördagen. Linda mådde inte så bra vilket hon aldrig gör dagen efter :) åt upp våfflorna å satte på en film. Save the last dance såg vi. Liam vaknade så jag tog upp han å hade han i knät å vi märkte med en gång att han var sjuk för han ville bara ligga å mysa å rörde sig knappt. Försökte lägga ner honom i sängen men han började gallskrika med en gång. När filmen var slut ville Milli se på 2an med så vi satte på den oxå. Linda såg en stund iaf men sen ville hon hem å sova. När 2an var slut var Liam så pigg att han ville ha skor på sig. Å inte vilka som helst utan mosters svarta skor med rosa detaljer. Så dom sprang han omkring i. Å Milli som hade med sig systemkameran tog massa bilder på Liams bus. Å sen ville han se bilderna som Milli tog å det såg så kul ut att jag var tvungen att hämta min kamera å ta kort på när han tittar på bilderna :) Vid tolvtiden så åkte Milli hem å Liam somnade strax efter ett så då kunde jag äntligen lägga mig.


SKRIVET: 2010-02-22, kl 15:30:44 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lindas fest + Bowling

Det var ju våran gemensamma lördag å vi hade bestämt oss för förfest hos Linda och bowling på Rajjens. Bokade två banor till klockan 23 :)

Milli hämtade Erica och dom var här vid 18.30. Erica fixade brorsan hår å det var första gången han fick en plattång i håret :) Efter honom var det Millis tur att bli ompysslad och sedan min. Erica är så bra på att sminka å fixa så hon fick sminka mig och syrran så vi blev fina :) Sen skulle Milli absolut ha massa kort på oss två oxå så vi blev sena till Linda :) Haha Vi gick väl ifrån mig vid 20.10. Erica gick hem å vi andra gick å hämtade upp Jörgen som bor i samma hus fast runt hörnet haha. Så gick vi hem till Linda där hon, Anna och Markus var. Stackars markus. Han är typ ihop med Anna å så blev han uppraggad av både syrran och Linda haha han hade det inte lätt :) Sen kom Samo å efter mycket bus å ståhej var klockan elva å vi var tvugna att dra. kom ner till Rajjens å mötte upp Tony å så började vi spela. Vi vet inte vem som vann eller vilket lag som hade mest men vem bryr sig haha. Alla spelade på alla ändå så :) Sen kom även Magnus och Sjur dit. När klockan närmade sej ett drog vi till The Corner. Där det var tomt i princip å det var inte särskilt mycket drag i trubaduren om man säger så. Fortsatte bort till mulan å där var det knökfullt. Där sa vi hej då till Linda, Tony, Anna och Markus å även Jörgen om jag inte minns fel för han var nog inte med in? haha. När mulan stängde gick jag, Milli, Samo och Sjur till Timmys å sen till mig. Men vi sa hej då till Sjur på vägen och sen kom Brorsan och Dennis med. Vid typ 3-3.30 gick samo å mamma hämtade dom tre andra å jag gick å sov :) Det var en helt underbar kväll. Verkligen en toppenkväll. Minns inte så mycket men det hände inget dumt iaf som vi förutspått å tror inte ens brorsan var med i något slagsmål? Bara det är ju toppen hehe. Nej detta får vi göra om :)








SKRIVET: 2010-02-22, kl 14:55:25 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dennis 18års kalas

Sofia kom hit vid tio så vi gick ner till tvättstugan eftersom jag för första gången skulle tvätta där. Jag hann iaf tvätta 4 maskiner innan min tid var slut å då hann jag inte ens hänga upp dom två andra maskinerna så fick hänga lite överallt här. Som tur var så var nästan allt i dom två andra maskinerna torrt :) Sofia passade Liam medan jag var nere i tvättstugan. Hon såg på film oxå. Vid halv två - två så gick hon iaf. Vid kvart i tre kom syrran och hämtade mig och Liam. Vi åkte till mitt gamla hus i Edane för att fira Dennis som fyllde 18 i fredags. Kändes lite konstigt att åka dit å det såg inte alls ut som när jag bodde där :) Milli sa att det såg mer hemtrevligt ut nu haha..

Vi satt å åt kakor å glass med bär. Klockan fyra kom Roland dit och hämtade Liam. Efteråt gick brorsan och Dennis upp på taket för att fortsätta ta ner snön å mamma lagade mat. När vi började äta får vi veta att grabbarna ska med oss till stan för att festa med oss. Dom skulle duscha först. Så då fick vi bråttom eftersom jag skulle hinna duscha innan vi skulle vara hos erica klockan sex. Åkte från Tommy vid halv sex kanske. Blev ändrade planer. Erica kom hem till mig ist. Så jag hann duscha å så innan. :)

SKRIVET: 2010-02-19, kl 23:08:40 | PUBLICERAT I: Allmänt

Torsdag och Fredag

Snabbt inlägg för jag är astrött. Ovanligt va?

Liam vaknade vid 2 å somnade vid fyra å jag gick upp 7. Vid 12 kom mamma å vi gick ner till Shalom å åt lite pizza, konsum å postade paket å sen till Virveln där jag klippte mig. För första gången blev jag faktiskt nöjd :) Sen åkte mamma hem å jag gick till Lindex å köpte en ny mössa å 3 par byxor till Liam å sen till Konsum å handlade lite å så hem. Sofia kom å vi satt å kollade på argalappar.se bland annat för Sofia har inte mycket till liv :) Sen vart det en film å efter det gick Sofia hem å jag la mig.

Fredag
Gick upp vid 9.30. Vid 10.30 kom Mikaela så vi gick bort till stan å mötte upp syrran. Åkte å lämnade Liam på dagis å sen blev vi med syrran till Kicks där hon köpte likadan mascara som Mikaela har bara för att Mikaela har långa ögonfransar :) Sen var vi på systemet så syrran fick köpt sig lite dricka inför morgondagen. Efter det blev det en semlefika på nordells. Syrran körde oss till skolan å vi kom i tid haha. Våran svenskagrupp hade svenska med bättre svenska gruppen så vi såg på en film Masjävlar å sen slutade vi. Syrran kom och hämtade mig å vi gjorde två snabba ärenden i stan. Och sen köpte vi toning till mig. Hämtade Liam på dagis å åkte hem. Där mötte vi upp mamma och Tommy så tonade mamma mitt hår :) Jag ville egentligen ha ljusbrunt men då skulle det inte dölja mitt röda hår som jag ville så jag fick en annan ljusbrun fast den är mörk. Ja precis den är mörk men heter ljusbrun haha. Men det blev nog helt okej snyggt iaf :) När mamma och Tommy åkt så skulle Liam sova men han grät till och från mellan 6-9 å då var han i sängen, i knät på golvet i soffan osv så inget dög. Men till slut somnade han. Jag och syrran satt å käkade varma smörgåsar å såg på film. Jag gjorde Millis smörgåsar med två tomater och en ostskiva över tomaterna. Milli gjorde mina smörgåsar med en tomatskiva och tre ostskivor över så vi skrattade lite åt hur olika vi gjorde :) Jag visade Milli en jävla bra film :) Step Up. Hon blev så kär att hon genast ville se 2an oxå så det gjorde vi med :) Nu har syrran åkt hem och jag ska sova för i morgon då jäklar är det full dag :D

SKRIVET: 2010-02-17, kl 21:41:19 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ont som faaaan

Idag vaknade jag å fick panik eftersom klockan inte ringt å jag var säker på att jag försovit mig. Men efter en titt på mobilen såg jag att klockan bara var halv fyra. Somnade om å vaknade av panik igen halv fem. När klockan var fem i sex så gick jag upp. Gjorde i ordning mig och sen väckte jag Liam och gjorde i ordning han. fem över halv sju står vi ute å väntar på bussen. Då kommer det äldre paret från igår förbi igen och pratar med Liam. Frågar om han är piggare idag å om han ska åka buss osv. Sen säger dom hej då. Bussen kommer och idag var det INTE kul att åka buss. Fy fan säger jag bara. Det var en sådan där stor buss utan barnvagnsutrymme så först fick jag ta vagnen upp för fyra trappsteg. En tjej i bussen kom och hjälpte mig. Sen fick vagnen knappt plats i gången. När jag skulle ur kom busschaufförn å tog ut vagnen som för övrigt satt fast mellan två säten. Jag sa till han att den bussen var inte särskilt barnvagnsvänlig å han svarade nej jag vet dom skruvar på den andra. Har du tänkt att åka med ofta? Så jag sa att ja jag hade väl tänkt åka varje dag för tillfället iaf. Å då sa han okej men då säger jag till på station så vi byter buss. Så nu ska dom byta buss bara för att jag ska åka med :) Syns väl i morgon ifall dom gjort det eller inte. Gick till dagis å lämnade min glada pojk. Idag ville han knappt krama mig innan han sprang in till dom andra barnen. Sen stod jag å väntade på bussen. Den kom tidigt. Jag och Micke möttes utanför skolan idag för han hade vart seg i morse och orkade inte gå så tidigt som han brukar :) Sen kom Mikaela å det var vi tre som startade matten idag. Sen stormade ju Kasmand, Shu, Sahera, Melenie å Sandra in försent. Vi är alltid fler som slutar än som börjar konstigt nog :P kvart i tolv tog jag bussen hem till mig. Städade å lät tiden sega sig fram. Vid tre tar jag och promenerar in till stan för å fixa ett ärende. Så det ska ske i morgon :) Hämtade Liam på dagis och mötte upp Sofia på fordonsmuseet. Strax innan vi kom till konsum så mötte vi faktiskt det äldre paret från igår och i morse IGEN. Dom sa att nu syns vi igen å jag svarade ja det börjar bli en vana å då sa killen ja varje morgon och eftermiddag. När vi gick frågade Sofia vilka dom var. Jag har ju ingen aning :D Vi gick inom på konsum å handlade mjölk å sen gick vi hem till mig. Märkte att jag fått TVÅ NYA BLÅSOR en på varje fot så nu har jag två på ena. Å när jag reste mig upp ur fotöljen höll jag på att ramla ihop eftersom jag inte kunde stödja på fötterna. Det gör verkligen ont. La Liam å satte på en film medan Sofia borstade ut mitt otroligt slitna hår. Hon kan nämligen inte sitta still å se en film utan att ha något att göra :) Vi kollade t.o.m på två filmer och det är rekord för Sofia tror jag :) Hon gick hem vid nio å jag satte ihop min data i sovrummet där den ska stå så nu är det fixat :) Ska visa för och efter bilder på mitt hår så ska ni få se hur slitet det är. Sen ska jag sova :)


Före här med alla tovor som jag inte kommer åt


Efter att Sofia borstat ut allt så inser jag hur långt hår jag faktiskt har.

SKRIVET: 2010-02-16, kl 21:13:03 | PUBLICERAT I: Allmänt

Bara tisdag

Idag drog jag mig i sängen ända till sex. Ja lite lat var jag allt. Men halv sju stod jag ute å väntade på bussen iaf. Då går det förbi ett äldre par som tittar på Liam å säger nämen hej på dej du. Liam svarade såklart inte å jag bara log lite åt dom. Bussen kom å killen som väntade med mig frågade om jag klarade ta in barnvagnen själv eller om jag ville ha hjälp men sa att det gick bra själv :) Liam ville sitta bredvid mig idag å höll jag en hand på hans ben så knuffade han bort handen så han tyckte väl han var stor nog att åka buss ensam :D Var på dagiset redan tio över sju så idag gick det fort. Gick så sakta jag kunde från dagis men fick ändå vänta på bussen i 30 minuter. Sen ser jag Lindas jacka ställa sig å vänta på bussen. Det finns en tjej som brukar åka buss med en likadan jacka förstår ni. Men idag var det nått konstigt. Denna jackan hade Lindas knallrosa halsduk eller sjal eller vad man ska kalla det och lindas ryggsäck. Så jag kom på att det måste vara Linda. Skickade god morgon till henne och såg att hon tog upp mobilen. Strax får jag ett svar. Jag ser dig inte men antar att du är på bussen god morgon :) hehe. När jag kom till skolan satt Micke, Lisa, Madde, Mikaela och Sara på rad och väntade på mej givetvis :) Jag satte mig mellan Madde och Mikaela och Madde börjar sparka på mina ben. Rätt som det är så får hon in en fullträff på mitt skavsår. Jäklar vad ont det gjorde. men Madde sa iaf förlåt när hon skrattat färdigt :) hehe Svenskan började å vi fick som vanligt dom där lätta sakerna. Arbetet tog typ 25 minuter å då segade vi väldigt. Sen fick vi läsa resten av lektion. margot kom in å sa att rektorn kallat till möte klockan 14 som ALLA skulle infinna sig på! Lunchen gick segt idag. Jag och Madde satt på bibblan å åt morötter å lyssnade på gänget längre in som pratade tyska. Sen kom Jonas och Simon och prata engelska så vi skrattade lite åt dom med :) När klockan väl var 12.30 å vi började palletten så satte vi oss bekvämt på dom hårda stolarna å började se på filmen. fem i två pausade vi å gick bort till matsalen. Där informerade rektorn oss om att det brunnit på internatet på morgonen och att brandlarmet INTE hade startat. Så han hade lite information om vad som hänt och vad som gällde osv. Det var en värmedyna som tagit eld i en säng eller nått sånt. Lite läskigt och tjejen är chockad men gick som tur var bra med henne. Sen var det tillbaka till filmen å se dom sista 30 minuterna. Åkte in till stan med kvart i tre bussen å så gick jag och hämtade Liam som var ute idag. Han gick och mötte mig å skulle upp direkt :) Idag gick vi hem från dagis. eller kröp kanske jag ska säga för Liam gick nästan hela vägen å så lång tid har det aldrig tagit att gå hem :) När vi var en bit upp i våran backe så mötte vi det äldre paret som vi mötte i morse. Dom stanna och prata med Liam. Sa att nu ser du lite piggare ut än i morse. Vi sågs ju i morse kommer du ihåg det osv. Men den här gången pratade jag lite med dom :) Vi sa hej då å så fort jag kommit innanför dörren så öppnade jag posten. Det borde jag INTE ha gjort. Fick elräkningen från fortum. Sluträkningen på huset. Vet ni vad den var på? 12084 kronor för 1,5 månad. Den kommer jag aldrig någonsin ha råd att betala. Kul kul kul..... Sen fungerade inte min hemtelefon fortfarande fast att Telia säger att jag har telefon. Så mamma och Tommy kom hit vid sex så mamma tog upp Liam som inte somnat å började leka med han medan Tommy kollade på mina telefonuttag. Det var något som var fel så han skulle ringa telia i morgon och be dom skicka hit en elektriker. Medan Tommy skruvade å fixade så drog jag med mig mamma till tvättstugan. Jag har nämligen inga rena kläder å vet inte hur tvättstugan funkar. När vi står där nere för att boka tiden som fanns så öppnas dörren å ut kommer mammas gamla arbetskollega Sofia. Hon frågade om vi bodde där å mamma sa att jag gjorde det. Sofia släppte in oss på sin tid så mamma fick lära mig hur allt funkade men det var samma som i Jössefors i den ena tvättstugan iaf. Den andra lärde hon mig. Ni förstår jag har sånt där coolt system som inte släpper in folk om man inte är bokad. Gissa hur många gånger jag kommer glömma min tvätt där då när man inte ens får vara en minut sen till sin tid. Bokade iaf på lördag förmiddag så har jag tur hinner något torka tills på kvällen :D Sen när vi kom upp såg jag att Tommy satt fast min skåpsdörr :) Och han gick runt å klagade på att jag borde sätta upp gardiner, tavlor och lägga ut mattor. Jag förklarade allt som det var å han satt mest å skrattade åt mej å himlade med ögonen :) Sen såg han mina lampor i min kartong som jag skulle slänga så han tyckte jag var onödig så han tog med dom hem för det var onödigt att slänga saker som jag fått för mig va fel på :) Han är rolig han. Mamma och Tommy åkte iväg å jag la Liam. Han somnade vid halv åtta. Nu ska iaf jag gå å duscha å sen lägga mig :)

SKRIVET: 2010-02-16, kl 20:32:47 | PUBLICERAT I: Allmänt

Världens tidigaste måndag och tröttaste Jezzica

Hann knappt somna förrän lilleman skulle upp. Klockan FYRA vaknade han. Tog upp han å han sätter sig å leker med Duplo ungefär som om klockan var mitt på dagen. Sen sprang han omkring å visade mig alla rummen ungefär som om jag inte sett alla rum innan. När klockan var 06.40 var vi iaf ute å jag var rätt död såklart. På palmviken märker jag att en ung kille försöker få kontakt med mig så jag tar ut mina hörlurar där jag spelar musik på högsta volym för att vakna till och säger ursäkta? Då svarar han förlåt men vad var tempraturen på i morse? Jag svarade ingen aning å han sa tack å så fortsatte jag gå. Kom til dagiset kvart över sju å klädde av Liam å la dit extra kläder osv. allt han hade där var ett par strumpor. Nu har han 3 av allt :) Sen gick jag till bussen. Märkte hur ont det gjorde i vaden. Träningsvärk antar jag. Alltid är det något. Kom till skolan kvart över åtta som vanligt å där satt Inte bara Micke å vänta på mig utan även Madde ;D Sen kom Mikaela :) henne har man saknat för henne har inte jag träffat på flera veckor tror jag. Bosse (Läraren) gick igenom lite saker som händer under veckan och sen gick jag, Madde och Sara till bibblan och satt väl mest å snackade kan jag tänka mig :) Ali kom och tyckte jag var positiv. Ibland har jag svårt å förstå om han är ironisk eller inte haha :D Sara och Madde skrattade även åt min vad. Sara sa lite snällt att jag går värre än hennes mormor. Tur jag gillar Sara ändå haha.. halv tolv följde Mikaela med mig till bussen. Å så höll jag på å missa bussen eftersom vi stod med ryggen mot fönstret. Mikaela sa att oj nu har ju bussen kommit så då blev det fart på oss fyra andra som skulle med :D Jag hämtade Liam kvart över tolv. å gick ner till busstation å tänkte ta bussen hem för första gången eftersom jag inte orkade gå med min onda vad. Iaf så kommer det en annan tjej med barnvagn å det visar sig att vi ska åka med samma buss. Var första gången jag åkte buss med barnvagn så tänkte att det här blir kul. Hon sa till mig att gå in först vilket vi kom på senare att jag inte skulle ha gjort :) Liam började gråta när bussen starta så han fick sitta i mitt knä å den andra tjejens barnvagn stod mitt i vägen eftersom den inte fick plats bredvid min. Sen när jag skulle gå av så fick mamman gå av med sin vagn först, hon lämnade sonen i bussen å sa hoppas inte bussen åker nu då men jag sa till henne att du sa ju att du skulle till rackstadsmuseet å så lämnade du sonen inne så då fattar han nog att du ska in igen. Och hon kom in igen. men bussen hade stannat så nära snön att en barnvagn knappt kunde tas ur bussen. Vet inte om det blir fler turer med barnvagn men vore bra för jag har nog inget ben kvar snart annars. Jag och Liam gick å la oss vid 14.30 å vaknade vid 17.30 så då gick vi ner till konsum å köpte mjölk. När jag skulle gå över vägen kom det 3 bilar å bara åkte förbi å sen kom en cyklist. Han stannade för mig så sa han vi borde sätta dit dom jävlarna som inte ens kan stanna. Ser du hur dom inte ens kan stanna för en mamma med barn? Nej sätta dit dom borde vi. Å jag bara a ja precis typ. Sen när jag kom till konsum så stod han utanför å så sa han du jag håller upp dörren för dig gå in du så länge så ska jag bara fixa lite här ute. Så jag sa tack å gick in sen smet jag ut så fort att han inte hann se mig :D Gick hem å gjorde lasagne. Vid nio somnade Liam :)

SKRIVET: 2010-02-15, kl 21:25:13 | PUBLICERAT I: Allmänt

Alla hjärtans dag

Jag, Milli och Liam skulle egentligen till kyrkan idag. Men på grund av krocken fick ju Milli åka tidigare till jobbet så det vart ingen kyrka för oss. Liam skulle fått en present å det där eftersom han döptes förra året. Vid elva gick jag och Liam till parkeringen å mötte upp Fredrik. Sen gick jag hem å sov. Det var jätte jätte jätte skönt :) Sov från 12-17 typ så behövligt var det iaf. Vid 18 kommer Fredrik och lämnar en sovande bebis :) Jag gick å la Liam i sängen å så låste jag dörren. Sen efter typ 20 min så rycker någon i mitt handtag å jag blev ju livrädd eftersom det var någon som gjorde så på min lärdag å Milli å Linda skrek ju så hela metkroken hörde dom :) Men iaf jag dröjde nog för länge med att öppna för rätt som det är så BANKAS det på dörren. Jag öppnar lite försiktigt och brorsan rycker upp dörren för mig. Det var han, mamma och Tommy som kom på besök. Jag når inte upp till titthålet ifall ni undrar det sitter ju typ 2 meter upp minst. Tommy hade med sig min taklampa (Som jag glömt av att jag hade) och satte upp den i stora rummet :) Sen hade han med en lång nätverkssladd oxå så nu kan jag flytta tillbaka datan där den ska stå så jag får ett stora rums bord igen :) Mamma lämnade även en liten Nalle till Liam å bjöd oss på kalas på lördag klockan tre för lilla Dennis blir 18år :) Dom blev inte långvariga innan dom åkte igen å jag gick å la mig men somnade inte förrän vid halv ett :(

SKRIVET: 2010-02-15, kl 20:55:07 | PUBLICERAT I: Allmänt

Syrrans Lördag blev inte som planerad

Syrran kom och hämtade mig och Liam vid sex. Medan vi väntade på Linda satt vi å kollade på någon Big Mama film på tvn. Vi trodde vi sett dom men tydligen inte för den hade vi inte sett. Liam var på bushumör. Ett litet busigt charmtroll :) Linda kom i tid för en gångsskull :) Hon kom 19.50 ca. Milli gjorde i ordning lite färsk barkis, ost å gurka å ställde fram med lite alkoholfri cider. Liam fick päronsoda. Vi satt å käkade upp hela limpan iaf :) Sen va det dags att göra i ordning marängsvischen. Jag, Linda och Liam börjar göra i ordning när Milli inser att hon inte har chokladsås å beger sig till OK med Lindas bil eftersom den var lättare att komma åt än sin egen bil. Linda berättar att det är första gången hon gör marängsvisch :) Strax ringer syrran till Linda och säger att hon krockat. Linda tror henne inte så det tar ett tag för Linda att koppla att Milli faktiskt menar allvar. Milli säger till Linda att ta nycklarna som ligger i handfatet å åka till platsen. Linda frågar handfatet? Å Milli svarade att hon menade handväskan. Vi tre tar iaf saaben bort mot OK där Milli har krockat. En volvo 745a står på FEL sida av vägen. Det visar sig att han har BACKAT från OK alltså ca 600 meter på fel sida av vägen. Men han påstår att han stod still när Milli körde in i honom. Men ändå körde han flera meter med Milli i fronten så om han nu stod still varför började han köra EFTER att ha fått en bil i fronten? Ja det kan man ju undra på. Linda och den andra föraren bestämmer sig för att skriva papper och så på måndagkväll å så åker dom hem. Linda kör sin bil till en parkering i närheten å sen tar alla Millis bil hem för att ställa in glassen i frysen. Vi åkte nämligen ifrån glassen på spisen. Så åkte vi in till Akuten. Milli ville inte dit men vi var några stycken som tvingade henne. läkaren kom nästan med en gång. Han hette Amet å var väldigt underhållande :) Han frågade om Milli hade ont någonstans vilket hon inte hade hon ville bara åka hem. Så han sa till henne att antingen stannar du på observation 2 timmar eller så låter du mig undersöka dig nu så du kan åka hem. Milli valde å bli undersökt. Milli berättade att allt hon mindes om smärta var att hon BRÖTE nageln å han lät helt förskräckt å sa VA?? Har du tappat nageln? Det är ju allvarligt. Jag får ta å skriva in det i din journal. Sen ville han att Milli skulle rynka pannan. Milli visste inte om hon kunde det så hon typ knuffade undan läkaren å visade oss först ifall hon kunde eller inte för hon ville egentligen kolla i spegeln. Läkaren skrattade igen men till sist fick han se att hon rynkade lite. Sen sa han till henne att stirra å det kunde hon ju inte heller så ännu en gång fick läkaren vända sig om medan hon kontrollerade med oss ifall hon kunde. Hon kunde. Sen när läkaren var klar sa han att Milli skulle komma på återbesök eftersom hon hade brytit en nagel, kunde inte rynka pannan eller stirra å det var allvarliga saker :) Vi satt å skrattade en hel del på akuten mest åt Milli eftersom hon var så flummig osv. Läkaren frågade om hon alltid var sådan å vi sa Ja :) Kom hem till Milli vid 22 typ å då gjorde vi i ordning marängsvischen å satte oss å kollade på film ist för att spela spel. Men ingen av oss kunde koncentrera sig på filmen utan vi satt mest å pratade om olyckan å alla frågor som inte blev besvarade osv. När Milli sitter på toa så börjar Linda skratta och säger jag kom att tänka på när Milli sa att nycklarna låg i handfatet. Vi hör att Milli börjar skratta för sig själv inne på toan å när hon kommer ut så säger hon varför kom du att tänka på det nu :D Vid halv två tog Linda Millis bil å körde hem mig och Liam. Hon skulle hämta upp Milli på morgonen och åka tillsammans till jobbet. Linda började 10 å Milli 13 men Milli kände att hon var skyldig Linda att åka tidigt eftersom hon krockade Lindas bil. Liam somnade så fort jag satte han i bilen typ. Å det var bra gjort av Liam att vara vaken så länge för han visade typ inga tecken på att han var trött. Jag la honom i Millis säng vid typ tolv men två minuter senare stod han i stora rummet å funderade på om vi gjorde något kul utan honom :) Han sov fortfarande efter att vi kommit in å jag fått av han kläderna och bytt blöja. För en gångs skull låg han still när jag bytte haha :D Kvällen var rätt okej trots olyckan. Nästa helg är det fest å Bowling som gäller för då är det allas gemensamma helg så vi har bjudit lite folk :) Och Liam ska vara hos farfar :)



SKRIVET: 2010-02-13, kl 17:40:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

Speed dating :)

Jag glömde berätta en sak om igår. Jag sa till syrran att på min nästa helg så kan vi köra en sådan där speedgrej du vet å Milli svarade jaha en gokart menar du? Jag började skratta och sa nej men en sådan där speed dating eller vad det heter.  Milli såg ut som ett frågetecken å hade ingen aning om vad jag menade. Så jag förklarade att tjejerna sitter vid ett bord å så har dom ett visst antal minuter på sig med varje kille innan dom ska flytta sej ett hack å sen fyller man i vilka killar man gilla osv. Milli hade aldrig hört om det å trodde jag var knäpp. Men så kom mamma och brorsan å Milli frågade mamma om det å hon svarade ja man har fem minuter på sig å sen började Chrille oxå förklara något om det så vi alla tre visste om det men inte Milli. Milli åkte hem och Googlade speed dating (Hon googlar ALLT) Och det hade vart nått sånt i Karlstad 2007 Så nu harj ag lärt syrran något nytt :D

Nu ska jag strax dra. Ska till syrran på Spelkväll för det är hennes helg :)

SKRIVET: 2010-02-12, kl 22:39:16 | PUBLICERAT I: Allmänt

Familjen på besök :)

Liam skulle absolut vakna klockan åtta. På min LEDIGA dag.. Men men det var bara bita ihop å låtsas att allt var på topp. Klockan 11 ville Liam sova igen å då kände jag att det inte var någon ide för mig att lägga mig då mamma skulle komma halv tolv. Men kvart över 11 skickade brorsan att dom skulle komma klockan tolv ist. Syrran kom iaf 11.30 för hon ville träffa mamma. Klockan 12 kom mamma och brorsan och mamma väckte Liam. Han ville inte sitta hos henne så han kom och satte sig i mitt knä å så satt han å flinade. Han såg verkligen sådär lillgammal ut :) Så vi satt å skratta en hel del åt honom och Milli tog massa kort. Mamma tog fram sin kamera som batteriet var dött på så blev inga bilder för hennes del :) Sen kollade mamma på Liams utslag å kom fram till att det är exem. Varför han har dom vet vi inte men.

När mamma och brorsan åkte hem så åkte jag, Liam å Milli till konsum så jag fick postat ett paket å köpt mjölk. Skulle haft efterrätt idag för att mysa lite extra med älsklingen. Men jag hade sådan huvudvärk att jag inte orkade göra mat ens. Så jag gav Liam välling å så låg jag i soffan å tyckte synd om mig själv. Men efter en huvudvärkstablett, vatten å några timmar så var jag bättre å bestämde mig för att göra pannkakor iaf.

Liam ville hjälpa till. Så jag tog fram en stol åt han. Så knäckte han första ägget å jag hann få tag på det innan allt åkte ner i bunken. Men så gled hans andra ägg ur näven å ramlade på golvet å han säger Oj å låtsas som att det inte var hans fel :) Sen tog vi i mjöl osv tillsammans. När jag skulle steka så fick Liam duka bordet. Jag gav han glas å bestick som han ställde snällt på bordet. Sen gav jag han en tallrik å blev nervös för att den skulle gå i sönder men även den hamnade på bordet :) Så idag har älsklingen vart jätteduktig ;)

Ska strax hoppa ner i sängen och hoppas på lång sovmorgon men säkert inte :(

Hittade ju en glasbit i min t.shirt i tisdagskväll tror jag det var. Igår var det dags igen. men denna gången hittade jag en blommig knapp?? Nej jag har inte ens vart i närheten av några knappar och absolut inga som ser ut som blommor. Smsade med Madde förut och hon sa att jag hittade massa konstiga saker i mina kläder. Som om jag inte visste det ;D Nej men skaffa facebook nu Madde :D

SKRIVET: 2010-02-11, kl 21:27:25 | PUBLICERAT I: Allmänt

Efterlängtade bilder :)

Jag minns inte om jag lagt ut Liams dagisbilder så jag lägger ut dom nu :)



Om ni trycker på bilderna så blir dom större. Börjar med Januari :)

11 Januari var dagen då jag hade så bråttom att Milli var tvungen att köra i diket INNAN hon hämtade mej :D


16 Januari och Liam älskar sin nalle :)


17 Januari och Liam drar sig i bröstvårtan innan han hoppar i badet :)


19 Januari så är det film och buskväll med moster :)


22 Januari var det semlemys med gudmor Linda :)


24 Januari var det dubbla budskap för Sofia och vi käkade pizza :)


28 Januari var dagen då Jag, Liam och Linda flyttade WIHOOO ;)


29 Januari var det flyttstädning i huset och Liam snodde mat av moster :)



Då börjar vi med Februari då :)

1 Februari var vi ute och gick 6km som vanligt


3 Februari var det dags för pulkåkning :)


4 Februari var det dags för det första badet i nya Lyan :)


5 Februari var det dags för klassen att dra till Karlstad på värmlandsmuseet och NWT :)


6 Februari var det min kväll å det blev tacoskväll och en tur runt i källaren :)


8 Februari var dagen då jag tog kort på min blåsa medan Liam såg på emil i lönneberga :)


9 Februari var då jag och älsklingen satt å mös framför en film :)

SKRIVET: 2010-02-11, kl 19:44:51 | PUBLICERAT I: Allmänt

Stolt mamma :)

Jäklar vad bråttom jag fick i morse alltså. Efter 15 minuters klädbråk med Liam var vi äntligen påväg till dagis. Då var klockan 06.55 å jag var skitstressad å helt säker på att jag skulle missa bussen 07.55. Men idag hade jag turbo i barnvagnen så tog nästan 20 min ner till Palmviken å 35 min till Liams dagis. Klädda av Liam gick på 10 min å det tog 10 min ner till busstation så där var jag 07.50 så jag hann. Det förtjänar jag en medalj för. När jag väl satt där i bussen å lät fötterna slappna av så kände jag min smärta. Kunde knappt stödja på foten. Skyndade mig iaf till Samhällskunskapen som jag inte vart på på flera månader. Vi pratade lite å sen fick vi välja en film ur en påse. Vi valde en action/Komedi som heter Blinkande Lyktor. Den filmen vi egentligen skulle se går tydligen inte att få tag på å Lissbritt (Läraren) Hade gjort sönder den hon hade klockan sex i morse. Hon hade fått låna den på VHS av någon så hon var inte så glad hehe.

Satt på datorn unden lunchen då Madde var borta idag :( Alla frågade mej vart Madde var för hon brukar inte missa skolan hehe :) Men så tog jag mej oxå tid å titta på min fot som jag knappt kunde stödja på å jag ser att min ENORMA blåsa är BLÅ!! Ja precis. Blåsan som jag haft under foten i 2 veckor nu för att jag måste gå 6 km om dagen. Så jag tycker lite synd om mig. Men är ledig i morgon så ska göra ingenting alls typ å försöka att inte stödja för mycket på foten för jag behöver den på måndag igen :)

Sen hade jag engelska och som ni förstår så var det oxå första gången jag var där på flera månader. Jag fick tillbaka mitt prov jag gjorde igår å det var helt okej. Hade ett fel på orden och sen lite små stavfel på min översättning men Birgitta (läraren) verkade iaf nöjd. Vi började lektionen med lapparna där vi ska förklara ett ord å så ska den som har det ordet säga vad det är för ord. Sen hade vi den där tävlingen igen. Läraren sätter upp en lapp utanför dörren med 6 meningar å så är vi två lag som tävlar. en i varje lag går ut kollar på 1a meningen å kommer in å skriver upp den. Kommer man inte ihåg meningen får man gå ut igen. Vi vann :) Sen skulle vi skriva en uppsatts som skulle börja med en förklaring fortsätta med information å sluta med varför typ. Jag var den enda som skrev en å lämnade in :) Sen så fick jag ju massa hemläxa eftersom vi ska inte ha engelska på två veckor för läraren ska bort så får göra det jobbet hemma. Men var inte mycket jobb. Kanske får göra det under helgen eller nått. Det är ju ingen brådska men man vill ju inte ha allt i sista sekund :)

Tog bussen in till Arvika å började gå mot dagiset. Jag gick i 20 min typ för jag hade minsann inte bråttom dit när jag hade så ont. Kommer in å ska hämta Liam som står å klämmer in sig mellan byrån och väggen. Han ville nog inte med hem idag. Han hade bajsat så fick byta blöjan innan vi gick. När jag bytt hans blöja så säger den ena fröken gud vilken underbar son du har. Han är verkligen jättesöt och flirtar med oss alla här. Jag sa tack å kände att jag hade världens bästa å sötaste son :) Men det har jag ju oftast iaf :) Jaja vänta tills trotsåldern :) Vi gick hemåt och på den vanliga sträckan ska ju Liam gå själv. Så det gick inte fort inte fort :D Mötte Lisa på vägen. Hon skulle hämta sin son så vi blev ståendes å pratade lite. Hon frågade Liam vart han bodde å han pekade åt rätt håll. Sen håller han på å drar i mig å vill att jag ska gå med honom så fick säga hej då till Lisa å fortsätta gå med Liam eftersom han tydligen hade bråttom hem idag :)

Kom hem 17.45 å la Liam vid 18.30. Han somnade strax efter med både den vanliga nallen och en extra nalle som han lagt i sin säng :)

Just det igår fick Liam ÄNTLIGEN tiden till läkaren som jag väntat på. Bara hoppas att syrran kan byta dag för hon jobbar då egentligen men hon var ju med oss första gången så hon vet ju hur det går till och vart det ligger och så. Sen måste jag hitta Liams svarta mössa med skärm. Ligger den i mammas bil eller hos någon annan? Måste ha den med till läkaren iaf.

Jo förresten Liam har fått utslag som kliar så mamma ska hit i morgon och titta på det. Hon ska ju iof lämna massa saker oxå så hon ska kolla till han när hon ändå är här :) Dom pratade i telefon förut. Min mobil. Liam var lite chockad först att jag höll telefon mot hans öra när han vet att han inte får ha den. Men så hör han mormors röst som säger hej gubben. Å han lyser upp å tittar på mobilen å ser ut att fundera på vart mormor var. Det såg väldigt kul ut :)

Nu ska jag gå å göra lite kvällsmat till mig å sen tänkte jag ladda upp lite bilder på bilddagboken och bloggen så ni får se lite hur vi haft det :)

SKRIVET: 2010-02-10, kl 22:22:06 | PUBLICERAT I: Allmänt

Onsdagen den 10 Februari 2010

Idag gick jag upp 06.20 å ja det var lite i senaste laget men jag var såååå trött. 06.40 så började jag och Liam våran promenad mot dagis. Eller jag fick ju gå själv medan herr lat fick åka kärra hela vägen. Vilken lyx :D Var framme ca 07.18 å då var det dags att klä av Liam i tio minuter. Klockan 07.45 var jag på busstation å 07.55 satt jag på bussen till skolan. 08.10 hämtade bussen upp Cecilia så vi satt å snackade å hade oss. Hon är en trevlig typ hehe :D

08.15 kom jag in till korridoren å sa till Micke att här sitter du å väntar på mig :) Han svarade att han gjorde det sen satt vi å diskuterade vädret som vi gör varje morgon :) haha sen kom Sahera å vi satt å diskutera vart Madde var men då kom hon precis :D Vi var 4 st i början av Matten. 4 av 13 så alla var ju inte där som vanligt då =) Vi hade vart 12 en gång å 10 en gång men annars hade vi bara vart typ 5-6 eller nått :D Jag och Madde roade oss med att tala om när Ali skulle dyka upp. vi gissade på 9 och 9.15. Han kom 8.50 haha. Han tyckte vi borde ägna oss åt annat än att gissa när han skulle dyka upp :D När det var tio minuter kvar av lektionen så var jag färdig med mitt kapitel och la därför ner Matten. Så nästa vecka blir det att börja med prov å sen fortsätta med nästa kapitel som är Ekvationer. Vilket jag inte kan ett dugg om!! Men Anders (matteläraren) sa att han inte var ett dugg orolig för jag hade öga för Matte. Jag talade om för han att det var tur att någon inte var orolig iaf. Kan inte ens minnas att jag någonsin hållt på med ekvationer :( Slutade 11.30 idag. Men gick bort till Birgitta (Engelskaläraren) och gjorde mitt prov. Det provet som alla andra gjorde den 10 Decmber :) 2 månader för sent men det är bättre sent än aldrig som sagt :)

12.10 gick jag till datasalen å satte mig lite på facebook. Kom ikapp med att acceptera alla gåvor å så nu iaf så det var skönt. 13.15 åkte jag bussen hem. Jag städade Liams rum å plockade upp i alla andra rummen. Liam brer ju ut sig överallt. När jag tittade på disken funderade jag på om jag hann att diska eller inte. Kom på att jag nog kanske inte gjorde det. 14.40 tänkte jag att man kanske skulle gå ut till bussen så jag tog med mig en soppåse ut å slängde den på vägen. Hittade busshållsplatsen precis utanför å det hade jag inte räknat med. Så eftersom jag var tidig så gick jag till nästa busshållsplats. Men jag fick ändå stå å vänta på bussen i 25 minuter hehe. Kom ner till busstation 15.25 å var på Liams dagis 15.55. Klädde på Liam i 15 minuter å gick sedan till Milli. Kollade facebook lite snabbt å sen gick vi 3 ner till Telia.

På telia frågade jag ut dom om varför jag inte fått mitt internet än när det skulle kommit senast igår. Han beklagade så mycket och sa att det tar 5 veckor eftersom dosan var restad. Så han ändrade så jag fick fast telefoni ist eftersom jag behöver telefon nu när jag inte har pengar på mobilen. Tvn har jag fortfarande inga kanaler till för jag har ingen antennsladd och tvn ska oxå gå genom dosan jag ska få. Men när Tommy ringde förut sa Telia att dosan skulle komma inom 5 arbetsdagar så det märks väl vilken del som har rätt. telefonen eller butiken. Jag har iaf internet :) Peter på Telia sa att man kunde sätta nätverkskabeln i datan till väggen så länge. Och eftersom min sladd var så kort så fick jag möblera lite i stora rummet. Så nu har jag bordet bredvid soffan ist för framför så har jag datorn på det så länge. Den står ju på skrivbordet i sovrummet egentligen :D Men på fredag kommer mamma med en lång sladd så då kan jag flytta in allt på sin rätta plats :D

Jag och Milli fortsatte gå med Liam i vagnen. Vi hamnade hos Linda. Där tiggde vi till oss Makaroner och ketchup. Gick hem å lagadede stuvade makaroner å korv. Jag och Liam ligger på golvet och busar när syrran frågar vart min krydda är. Så jag börjar ju gapskratta å får fram att jag har inga kryddor bara salt och kanel. Milli blev lite irriterad och gick till min granne å frågade efter svartpeppar. Han gav henne en annan krydda haha. Hon sa till mig att röra om makaronerna å det gjorde jag men brände det ändå i botten och korvarna brändes oxå så hon klagade på att jag inte kunde laga mat. Men det smakade inte så illa :D Det tyckte inte Milli heller.

Nu när jag skrivit ett så långt fint inlägg så tänker jag gå och lägga mig. I morgon ska jag till skolan. Min första torsdag på jag vet inte hur många månader. Men men. Jo i morgon ska jag försöka lägga ut lite bilder på bloggen. Den är lite tråkig numera :D Natti folket :)

SKRIVET: 2010-02-05, kl 18:34:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

Det jag minns

Tisdags:
Vi hade temadag på skolan om droger. Det första vi gjorde var att lyssna på Thorbjörn en föredetta knarkare. Han var 48 år nu. Å 11år när han började. Sen hade han en tjej med sig. Marlena tror jag hon hette. hon såg inte ut att vara över 25 iaf å hade börjat i 9an men var ren nu. Sen såg vi på en film som några ungdomar i arvika gjort om vad som kan hända på fyllan. Sen var det dags att lyssna på polisen. han berättade massa intressanta saker. det man hörde iaf :) sist var det kommunen som berättade lite å sen hade vi utvärdering.

Onsdag:
Var i skolan å gjorde matteprov. Hade ett fel bara å det blev ju okej iaf :) sen kom Milli och hämtade mig hemma å släppte av mig på dagis. Hämtade Liam å gick till Milli. Vi lastade in barnvagn, Liam, pulkor å saker i bilen å åkte sedan och hämtade Linda i Jössefors. åkte till rackstad å åkte pulka. blev inte mycket åkning då liam inte tyckte det var så kul i snön. Drack lite varm choklad å myste innan vi åkte hem igen. Milli blev med hem å såg på film.

Torsdag:
Var jag hemma eftersom dagis sa att Liam inte åt igår. och det gjorde han inte idag heller typ. Så han är väl sjuk igen. Men dagen gick väldigt fort iaf.

Fredag:
Klassen åkte till karlstad för att gå på NWT. men när vi möttes skulle vi tydligen gå på museeum först. Så vi var på jag vet inte ens vad det hette :) Sen var vi på stan. jag, madde och charlotte åt mat på buffe å muffins tror jag det hette. Madde  å charlotte stod i säkert 15 min å bara funderade på vad dom skulle ha så han bakom disken blev nog lite irriterad :=) Vi mötte upp läraren hans å några andra elever å så gick vi bort till NWT. tog kort, fick en guidad tur å när vi kom därifrån ut på parkeringen så fick jag ringa dagis å säga att jag inte skulle kunna hämta Liam om 30 min men dom förstod å sa det var lugnt. Liam fick ju komma redan i morse till dagis eftersom jag skulle till karlstad för annars börjar ju inte liam förän halv tolv på fredagar. snällt dagis :) Efter mitt telefonsamtal kopplade jag att vi tappat bort Charlotte. visade sej att sahera var borta oxå så Lotta våran andra lärare fick gå in igen å leta efter dom så när dom var hittade så åkte vi.

Nu sitter jag hos Linda. Liam å Linda pratar. låter väldigt givande faktiskt. :)

jo föresten så har jag tydligen internet. MEN Telia har glömt att skicka grejerna till mig så jag kan inte komma ut på internet. men skulle få paketet senast på tisdag. och jag får en månad gratis eftersom dom glömt skicka :)
I morgon är det även tacoskväll hos mig :) Så syrran och Linda kommer hem å ska käka lite å gotta sej :)
Nu ska jag väl ta med mig Liam hem snart så han kan sova å jag akn göra nått annat...