SKRIVET: 2010-01-31, kl 13:30:18 | PUBLICERAT I: Allmänt

Smart jezzica

Jag lämnade lite saker i förrådet och gick sedan till liams dagis för att kolla hur lång tid det tog. Det tog typ 33 minuter. Så jag får börja gå upp tidigt så jag hinner med bussen oxå. Sen stannade jag på konsum för att handla lite mer. Brorsan skickade och frågade om jag ville ha hjälp så jag skrev att han kunde komma till palmviken och hjälpa mig bära eftersom jag råkat handla lite mycket :) nu sitter jag på en bänk utanför och kom på att jag glömde köpa det viktigaste. Nämligen liams välling. Så får gå in igen när brorsan kommer. :)

SKRIVET: 2010-01-31, kl 12:03:38 | PUBLICERAT I: Allmänt

Filmkväll hos linda :)

Vid tio igår skickade jag till linda att ta med sin dator hit. Hon frågade vadå dit skulle vi inte vara här? Så jag frågade om hon glömt av att jag skulle storhandla och det hade hon ju :) klockan tolv kom fredrik. Liam stod i köksfönstret och knackade när han fick syn på honom. När liam åkt började jag packa upp allt. En kastrull saknas. Den jag använder mest. :( men så är det i flytten alltid något som försvinner. Klockan sju kom linda så vi åkte till palmviken. Men hann inte långt när det börjar låta oroväckande i bilen. Stannar på parkeringen bakom systemet och ser att höger bakdäck är en decimeter utanför bil. Mamma, Tommy och brorsan kom snabbt och kollade och det var hjullagret son gått. Linda var tvungen att parkera bilen där. Vi åkte och handlade lite snabbt så fick inte med mig något jag behövde typ. Sen åkte vi hem till linda. Milli kom över. Linda ringde bärgaren som kom och lämnade bilen på ok verkstaden. På syrran körde ner linda till bilen medan jag fick vänta tills dom kom tillbaka :) Sen värmde linda bröd i ugnen. Brandvarnaren började tjuta så hon försökte få tyst på den. Till slut drar hon ner den från taket med plugg och allt. Hehe. Sen kunde vi äntligen börja se på filmen. Vi såg the ugly truth den var verkligen bra. Vi satt och skrattade hela filmen typ. Till det myste vi med ostbågar, popcorn, godis och cola :) efter filmen satt vi och pratade lite. Kvart i ett åkte vi från linda. Syrran körde mig hem :)

SKRIVET: 2010-01-29, kl 22:42:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

Första dagen i nya lägenheten.

Liam vaknade halv fem i morse och ville upp och leka. Jag satt mest och tittade på med en legobit i handen. Hallå hur aktiv tror han att jag är så tidigt? Efter en och en halv timme tröttnade han och ville äntligen sova igen. Vid tio vaknade jag av liam. Han stod och sjöng eller något. Han lös upp när han såg mig. Satt och lekte på hans rum och han log hela tiden. Han har i stort sett haft ett leende hela dagen. Han springer omkring och gömmer sig i köksskåpen, packar upp saker och packar ner. Slänger både skräp och sånt som inte ska slängas. Men han är söt ändå :) han klämde fingrarna i köksdörren förut. Det tyckte han inte var kul. Jag liam och milli åkte ut till edane och hämtade min data och tvätten sen städade vi huset. Var hemma vid sju tror jag. Jag har diskat massa. Jag vill gärna diska allt innan jag ställer in det för jag tycker det är äckligt att det legat i lådor och papper och så. Syrran tyckte det var onödigt men. Har lagt liam. Men idag var det inte lika lätt att somna. Han bara gråter och gråter. Nu har han vart tyst i tre minuter så kanske att han sommar snart :) har träffat två grannar oxå. Han bredvid mig hälsade mig välkommen. Det var ju snällt :) har faktiskt sett en film oxå. Är ju barnledig lördag till söndag eftersom siv ville låna honom. Så då har jag tid att packa upp i lugn och ro. I morgon ska jag även storhandla med linda. Sen ska jag linda och syrran gå filmkväll hos linda. Inviga hennes nya soffa :) och vet ni? Gud så gott jag har sovit i natt. Har en mjuk säng nu. Gott att kunna ligga utan att känna fjädrarna hela tiden. Nej hänga upp gardiner och lägga in tvätten sen sova.

SKRIVET: 2010-01-29, kl 22:30:37 | PUBLICERAT I: Allmänt

Flytten :)

Igår var dagen då jag och linda flyttade :) jag, mamma, linda, tommy, syrran och bettan började med mina saker vid ett. Vi körde ett och ett halvt Lass. Fick låna lindas säng oxå så vi hämtade den med. När dennis och chrille slutat skolan kom dom och hjälpte oss med mitt halva Lass. Sen åt vi pizza medan linda och bettan förberedde för lindas saker. Åkte dit och tog lindas saker. Då behövde vi bara ett Lass så det gick fort. Lämnade liam och bettan i lindas lägenhet så drog vi till em. Tio minuter innan stängning stormar vi sju personer in och säger att linda ska ha en soffa. Dom var nog inte vana vid så snabba bud för dom var chockade att vi hade kärra med oss Hehe. Sen när vi var färdiga så tog vi med oss liam hem och sa hej då till linda och bettan. Lämnade av familjen i edane och sen klockan sju kom jag och liam hem till vårt nya hem. Liam somnade klockan åtta. Han smågnällde emellanåt men var bara ge han nappen igen.

SKRIVET: 2010-01-27, kl 23:01:54 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fullspäckad dag :D

Vaknade av att Linda skickade sms i morse om att hon skulle åka om 40 min från koppom. Så jag svarade att då sover jag 10 min till. Sen vaknade jag igen av sms från Linda där hon skrev att hon var seg som vanligt å inte åkte förräns nu. Då hade det gått mer än 40 min :) Jag gick över till Mamma med Liam å sen åkte jag med Linda vid tio. Vi åkte till Loppisen i Jössefors. Gick två varv. Träffade Mai en klasskompis :) Vi hittade inget av intresse å begav oss till Lindas mormor. Hon bor typ i Glava men kommer inte ihåg vad det heter där. Sölje kanske? haha bra koll jag har på området :p Vi satt å åt bullar å pratade lite. Sen vid 12 åkte vi därifrån och in till dottevik. Där kollade vi runt på Erikshjälpen. Oxå en loppis i princip. Jag hittade ett sådant databord jag vill ha men tänker inte köpa det :) När vi kollat runt där utan att hitta något så åkte vi inom Linda och hämtade posten. Hon fick sitt kontrakt på lägenheten :)
Vid 13 gick vi och åt mat på Mulan. Det var första gången Linda åt där men hon tyckte iaf att det var gott så blir nog fler gånger. Sen var vi inom tiokronan. Fattar inte varför det heter så än när typ inget kostar 10 kr längre. Sen gick vi in i Fiskebutiken som hade utökat sig till en hembutik. Alltså dom sålde fiskesaker som vanligt men även stolar, ljus, lampor, kuddar osv. Det var lite underligt :) Gick in på Jysk där jag köpte en madrass och en kudde till Liam och även ett duschdraperi. Måste köpa halkskydd till badkaret oxå så Liam inte ramlar och slår sig men det får mamma nog hjälpa mig med för var inte mycket jag förstod :) Vi gick in på Ica och postade lite paket och skulle åka till Arvika Bostad för å lämna Lindas kontrakt. Men så kom hon på att hon kunde åka till banken och betala hyran först å sen be om nyckeln idag. Vi åkte till banken och hyran blev betald. Åkte till Arvika bostad å dom gav Linda nycklarna med en gång så jag bad om mina oxå. Å jag fick oxå nycklarna redan idag :) När vi kommer ut därifrån kommer Linda på att hennes väska är borta! Jag säger att hon nog glömde den på banken. MEN banken är stängd. Vi åker dit, en kille går ut från banken så vi smiter in i dörren innan den går i lås. Sen står vi å bankar på dörren innanför tills någon öppnar. Hon öppnar för oss. Vilket jag aldrig gjort ifall det hade vart rånare :) väskan låg kvar och allt var kvar i :) Åkte till Lindas lägenhet å kollade läget. Mätte stora rummet eftersom hon ska köpa soffa. Kollade även källaren och tvättstugan. Sen åkte vi vidare till min lägenhet. Visade upp den för Linda och kom på att Liams nya rum är typ 3 gånger så stort som det han har nu så får nog köpa mer saker till han nu när det får plats :) Kollade även min källare och fy fan vad läskig. Hörde barn som skrek, korridoren var lång och smal och lamporna tändes automatiskt. Tvättstugan var typ lika stor som min lägenhet. Den var enorm. Fast var iof 2 tvättstugor men ändå. Vi åkte inom EM å kollade på Soffa oxå. Linda hittade nog en hon ville ha :) Efteråt åkte vi till OK å bokade kärra. Men kärran hade redan bokats åt oss eftersom Jonas fixat det :) Han jobbar där. Sen tankade Linda och vi åkte hem till mig å var hemma runt 17. Trodde det skulle gå snabbt idag men tydligen inte :) Hämtade Liam hos mamma å sen sov han från 17.30-19.30 sen vaknade han å fick vara med å packa sina leksaker. I morgon flyttar jag :) jag och Linda ska flytta samtidigt å nästan grannar :) Så denna helgen blir det filmkväll å nästa helg blir det tacoskväll. Helgen efter där får vi se vad Milli har hittat på för bus till oss :) Nu ska jag diska det sista och packa ner det. Sen är det bara datorn å tillbehör kvar att packa. Och städa då förstås men jag behöver inte städa noga :)

Jo förresten. På tvättmaskin stod det att jag skulle rengöra pumpen så jag ringde mamma å frågade vart den satt. Hon skickade över Tommy som fixade det åt mig. Vad var problemet då? En strumpa satt fast. Jag har alltid sagt att tvättmaskin äter strumpor eftersom hälften alltid försvinner och nu vet jag att det är sant. Strumpan slängde jag då den nog aldrig får tillbaka sin riktiga färg. Den har vart borta ett bra tag. Slängde andra strumpan med så slipper fundera på vart den andra är å så :)

Nej hänga lite tvätt, diska och sova kanske? Liam har precis somnat om :D

SKRIVET: 2010-01-26, kl 18:34:21 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tisdag

Var på soc i morse å skrev på papprena om att Liams utredning är klar. Så nu slipper man Soc :)

Sen åkte jag till Försäkringskassan å lämnade in papper om nytt bostadsbidrag och mammapenning. Jag satte iaf tjejen på prov. Om man bara ska ha helger så får man bara 180 kr. Men tar man en dag till i anslutning till helgen typ fredag eller måndag så får man hela summan 407 kr om dagen. Så jag frågade om jag fick det om jag tar ut halva fredagen eftersom jag bara pluggar halva dagen. Hon visste inte å den andra tjejen visste inte men efter typ 20 minuter hittade dom svaret. Det går :) Så nu får jag mer pengar igen :)

Köpte diskmedel. Det kan behövas i mitt nya plejs :)

Ska flytta på fredag :) Ska bli granne med Linda i princip. Så vi kommer nog vara mycket med varandra framöver :) Ska bli så kul att komma in till stan. Kunna bli lite självständig :)

I morgon ska jag med Linda på Loppis :p Har jag tur kanske hon svänger inom Jysk så jag får köpt lite saker jag behöver :D

3 dagar kvar :D

SKRIVET: 2010-01-25, kl 21:24:29 | PUBLICERAT I: Allmänt

Måndag idag då

Jag skulle till skolan idag. Men febermannen ville inte på dagis så det sket sig. Tänkte lämna han å låtsas att jag inte visste han hade feber men han var så varm i morse så tänkte det nog var bäst att han var hemma. Vi kom iaf in till stan på eftermiddagen för att handla lite mat. Plockade upp syrran oxå för hon ville inte köra eller gå till affären hehe. Brorsan ville att jag skulle köra hans bil till vägen å hämta upp honom och dennis antar jag. Men jag svarade inte ens. Snällt va? =)

Är arg på Liam oxå. Vet att han antagligen inte fattar vad han gör men jag tycker det är så fruktansvärt GRISIGT å ta av sig bajsblöja hela tiden. Så nu badade jag honom för 3e gången idag.... Och jag tejpade igen blöjan oxå. Ska börja ta på han pyjamas. Han gillar ju inte det men han får faktiskt hellre svettas än grisa för mej. Måste bara köpa pyjamaser först. Och när jag kommer härifrån så ska han få en ny Madrass och kudde. Det är välbehövligt kan jag säga så det blir lite fräschare. Hoppas bara att man kommer härifrån snart.

Nu ska jag sätta mig å se på film med lite coca cola å choklad medan Liam somnar om. (Inte för att jag känner smaken så sjuk som jag är men ändå) :D

4 dagar kvar :)

SKRIVET: 2010-01-24, kl 23:46:17 | PUBLICERAT I: Allmänt

Söndag

Idag har Liam vart jätteduktig. Han har inte sagt pappa eller stått vid ytterdörren en enda gång idag :) Antar han börjar bli van... MEN FREDRIK HÖR AV DIG OM DU SKA HA ELLER INTE HA HONOM!!!!!!! Svårare än så kan det inte vara. Har nämligen inte hört ett ord om att han inte ska ha honom idag. Jag bara tog det för givet igår redan....

Jag gjorde soppa idag. Liam fick välja på kött eller grönsakssoppa. Han valde grönsakssoppa. Jag fick inte upp locket så jag sa till han att eftersom han är mannen i huset så kunde han gott öppna den åt mig. Han tog burken, satte den på golvet å satte sig bredvid. Sen började han försöka öppna. När han inser att det inte går så ställer han sig upp å ger mig den samtidigt som han säger Mamma. Ungefär som att jag skulle få upp den åt honom :) Så jag fick använda en handduk till hjälp tills jag till slut fick upp den. Bra styrka du har Jezzica. Ja jag vet :) Hade iaf skrattat om Liam fått upp locket. Då hade jag kännt mig mega stark :D Haha

Syrran skickade å frågade om hon fick komma på besök. Jag sa ja. Å precis när hon skrev okej så ringde Sofia å sa att jag kommer å hälsar på dej nu typ. Bara okej. Så syrran och Sofia kom hit å umgicks lite med sjuka mig och Liam. Milli och Sofia stod mest och tittade ut i alla fönstren. Sofia blev rädd när hon kollade ut genom rutan å fick syn på Milli så nära på andra sidan. Det såg lite kul ut :) Vi åkte till Edane Pizzeria å så blev Sofia hämtad där. Liam fick en chokladboll men åt inte ens upp den så då vet man att han är sjuk. Kom hem å såg på en jättedålig film. Ni börjar väl bli vana vid att jag ser på dåliga filmer :) Haha kom å tänka på Madde. Hon klagar på att jag tycker alla filmer vi ser på skolan är dåliga :) Efter filmen var Milli så trött att hon åkte hem.

Jag satte på en ny rysare för å se själv. Men hör att Liam inte kan andas. Så skulle ge han medicinen men det gick inte. Efter typ 10 min ger jag upp å går över till mamma å ber om hjälp. Mamma fick hålla i Liam så hårt hon kunde typ medan jag fick ge honom direkt ur sprejen ist för behållaren eller vad man ska säga. Det hjälpte en stund å sen blev han lika illa igen. Så då var det Tommys tur å hålla fast Liam. Jättejobbigt å höra att han inte kan andas. Får inte glömma att ta med den till dagis i morgon för nu behöver han den väldigt ofta :(

Jag frågade om vi skulle spela Skip-Bo. Dennis sa Ja först så alla andra hängde på. Dennis låg mest och sov under spelet så alla fick ropa på honom för att han skulle vakna varje gång det var hans tur :) Var jag, Tommy, Dennis, Chrille å mamma som spelade. Liam gick runt på en promenad med herr potatis det tyckte han var roligt :) Jag vann :) det tyckte jag om.

5 Dagar kvar :)

SKRIVET: 2010-01-23, kl 23:03:51 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lördag

Vaknade av att Roland ringde. Han stod utanför å skulle hämta Liam. Ja när man är vaken hela natten med en otroligt gnällig son så vill man ju gärna sova på morgonen :) Gick iaf upp å gjorde i ordning Liam å lämnade över honom till farfar :) Liams första temp i natt låg på 34. Var tvungen å fråga mamma om det var normalt men det var det inte. Så hon sa till mig att ta en igen å då låg den på 35. Efter ett tag fick jag hämtade mammas temp å då låg den på 36.4. Fortfarande lite lågt för å vara Liam men vet inte vad det beror på. Gick iaf å la mig så fort Roland åkte :) Sov till klockan tre. Då var jag pigg nog att gå upp å ta tag i dagens erbjudanden. Mycket disk å två filmer hann jag iaf med :) Liam kom hem runt halv sju. Ville inte sova så vi satt å gosade i soffan. Sen gick han omkring å blåste bort allt som gick att blåsa iväg. Och han visade lite nya moves han lärt sig medan vi lyssnade på Neradio :) Otroligt söt unge måste jag säga :) Han somnade vid 22. Jag har hängt upp två maskiner tvätt oxå. Nu är tvätten borta :) så gott som iaf :) Ska skörda min farm å lägga mig i sängen å läsa lite i boken innan jag somnar.

6 Dagar kvar och jag LÄNGTAR ;D

SKRIVET: 2010-01-22, kl 20:49:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vart med Linda :)

Gick över till mamma med Liam kvart i 9. Satt där å hängde tills Linda kom och hämtade mej. Åkte till stan å fixade lite ärenden osv. Jag och Linda är inte dom smartaste iaf. Letar efter ett husnr. Vi hittar det men det känns lite fel så Linda frågar om det är rätt gata å jag svarar nej det är det inte :) Var bara gå till nästa kvarter å då hittade vi minsann rätt. Å det ska bli så kul så kul :) Jag typ längtar tills på fredag.. Och det gör Linda med för hon svävade på Rosa moln hela dagen :) Kom hem till mig å gick över å hämtade Liam. Sen satte vi på en film å mös med semla och coca cola. Liam satt mest å grisade ner soffan men han tyckte det var gott ändå :=)  Vid halv två eller nått åkte Linda hem till sig. Jag började namnmärka Liams kläder. Det var över 100 plagg å då namnmärkte jag bara ena sockan i paret, det på dagis, det i tvätten och ytterkläderna. Tur jag har typ 100 märken kvar för det lär behövas. Har iaf fått träningsvärk i armen. Det gör skitont. Men det får man väl stå ut med. Liam ligger i sängen å snackar med nallen. Idag är en sådan dag man tydligen inte ska sova på igen. Han ska till sin farfar i morgon bitti. Gött så jag får något gjort här hemma..

Nej nu ska jag gå å rulla mina korvar lite i stekpannan, slänga dom på en smörgås, ta lite oboy å gå å kolla på en rysare i min ensamhet.. Fredagsmys :D

En vecka kvar :)

SKRIVET: 2010-01-20, kl 23:53:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

Känns bra

Gick upp å busade med Liam vid halv nio. Vid 10 såg jag på Facebook att Hanna skulle in på BVC för å ge Tolia vaccin. Å då kom jag på att Liam nog oxå skulle in idag. Så kollade min almenacka och mycket riktigt så skulle ju Liam in 11.30. Var bara ringa mamma å säga till om det. Så kom iaf dit å Liam fick sin andra vaccinspruta. Sen pratade vi om när Liam ska in till läkarn igen för han skulle få en kallelse när han var ett å den har inte kommit än. Så får nog ringa karlstad å be dom skicka en tid snart ifall dom glömt av honom eller något. Han blev iaf jätteledsen av sprutan men så fort han fick leka var det lugnt igen :) Jo just det i väntrummet så gick han fram till en pappa å tog honom i handen. Han stod i 2 minuter å höll honom i handen så blyg är han iaf inte :) Hans son skulle bli 1år å 4 månader den 9e så ganska jämngamla :)

Idag har jag och syrran pratat om att åka ner å hälsa på våran kusin Jenny för vi har inte träffat hennes son än. Eller om vi ska åka till Sollebrunn ist. Vore gott å komma härifrån iaf så vore kul att dra någonstans.. Orka vänta tills i Juni liksom. Då ska vi dra å ha askul..... :D

Milli har vart här idag. Vi såg på en film på tvn. Taken hette den. Den var bra :) Sen gick vi över till mamma å såg på en film med mamma, Dennis, Tommy och Chrille. Skräck skulle det föreställa. Men var bara Dennis som hoppade till två gånger. Tommy sa att om jag kom med ytterligare en dålig film så skulle han stänga av den å sen aldrig någonsin låta mig välja en film. Men måste säga att trots att den inte var läskig så var det den bästa filmen jag visat tommy haha....

Alltså jag kan inte beskriva med ord hur jävla glad jag är. Det ska bli så jävla gott. I morgon skickar jag in väldigt viktiga papper och sen är det på riktigt.. Då börjar mitt nya liv och mitt nya jag och jag ser fram emot det. Ååå vad kul det ska bli :D

SKRIVET: 2010-01-19, kl 23:49:37 | PUBLICERAT I: Allmänt

Max Originalmål

Syrran kom hit vid 9 å hämtade upp mig och Liam. Skulle bli med henne till läkaren i karlstad för hon ville inte gå själv och eftersom jag ändå inte kunde ta mig hem från skolan så tänkte jag att jag lika gärna kunde bli med henne. Åkte 2 timmar innan hon hade tid. Sprang inom elgiganten å Milli kollade på typ inget och det är väldigt bra för att vara Milli :) Sen letade vi parkering på sjukhuset. Åkte tre varv utan att hitta nått. Sen kom en parkeringsgubbe å sa att vi skulle åka å ställa oss på någon skola. Milli anmälde sig och vi hann vänta 10 minuter innan hennes läkare kom. Liam fick en låda med leksaker av en gubbe som satt i väntrummet så han var nöjd :)

När Milli var klar åkte vi till Max för att käka lite mat. Jag beställde Max originalmål utan lök och syrran beställde max originalmål utan ost. När vi skulle börja äta så märkte jag att jag hade lök på min hamburgare ändå. Så jag gick å sa till. Då fick jag en ny. Jag tyckte den var väldigt liten så jämförde med syrrans som var dubbelt så stor. då la hon märke till att min hamburgare hette något annat. Så jag gick å bytte ytterligare en gång till. Min 3e hamburgare var äntligen RÄTT!! Då ska Milli börja äta sin hamburgare och ser att hon har fått ost på sin ändå. Så hon går oxå å byter. Sen sa hon till honom att hon ville ha ett extra glas eftersom vi fick fel 4 gånger. Det fick vi :) Jätte fina glas som man fick med barnmenyerna :) Inte alla som får 5 hamburgare innan man får rätt liksom. Liam hann äta upp hela sin meny före vi ätit upp så han satt mest å roade sig med sin ballong :) Sen åkte vi inom Netto å kollade lite. Liam fick en egen vagn att köra å han verkligen flög fram genom butiken. Han tyckte det var jättekul att köra. Å när Milli plockade fram något hon skulle ha så tog han det från henne å la i vagnen så fortsatte han springa iväg skrattandes :D Jätte gullig unge faktiskt :)


Jag var hemma hos mamma med mamma och Tommy och kollade ut genom fönstret på brorsan :) Han skulle ut å busköra lite med sin bil men bilen satt fast i en snödriva :) När jag är på väg hem så har brorsan tagit sig loss å är påväg ut från gården. Lämnar lite saker hemma å går över till mamma igen. Då ser jag att hon och Tommy oxå har åkt iväg. Så jag skickade sms på skämt och frågade vart brorsan fått stopp. I diket svarade mamma. Han hade seriöst satt sig i diket i 70km. Smart den grabben. Jag hörde grannen åka förbi med sin traktor. Sen såg jag grannen komma tillbaka med sin traktor å står utanför mig och väntar. När jag ser första bilen komma. Mamma och Tommy så gick jag ut å frågade om traktorn var tvungen att hjälpa brorsan och det var han :) Så djupt satt brorsan å så hade han mage å klaga på att syrran satte sig lite grann i diket i 20km/h. Jävlar vad jag satt å skratta åt brorsan då. Speciellt åt korten mamma tog. Vet ni vad han sa när han parkerade här utanför? Där står den fan bra hehe

Jag, mamma, brorsan och Tommy satte oss å kollade på en rysare. In love whit the dead. USEL film... Alla 4 satt å längtade till den skulle ta slut. å de var nog mer drama än rysare iaf för inte var den ett dugg läskig heller. Skitfilmer.... :)

SKRIVET: 2010-01-17, kl 21:11:12 | PUBLICERAT I: Allmänt

Så får man besök

Syrran skickade sms om att hon var irriterad och påväg till mamma. Så efter att hon kommit så gick jag över till mamma. Milli berättade om sin dag och jag bestämde mig för att berätta om min så jag sa rätt ut jag har en död mus i min grillkrydda. VA???? kom det från 4 personer. Chrille och dennis satt i stora rummet så Dennis sa till chrille hon har en död mus i grillkryddan samtidigt som alla andra i köket flög upp å sa den ska jag fan se. Så jag, mamma, syrran, brorsan och Tommy gick hem till mig där dom minsann fick se den. Och Tommy berättade för mig att musen är inte hel. Antagligen så har någon annan vart där å knaprat på sin kompis. Alla tog lite kort på min polare eller vad man ska kalla han och jag räknar med att bilden läggs ut på Millis blogg så fort hon kommer hem. typ Fatta vad jag vill härifrån NUUUUU.. Men i morgon ska jag ringa arvika bostad och hoppas på det bästa :D

SKRIVET: 2010-01-17, kl 18:04:31 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dött djur i grillkryddan!

Idag var Liam riktigt duktig. Stod vid ytterdörren å skrek pappa 3 gånger innan han bankade huvudet i dörren och gick därifrån. Ingen arg, sur å tvär Liam idag inte :) Liam har nog inget i huvudet iaf. Han bankade sitt huvud i mitt å jag fick skitont. Fick Liam? Nej han bara skrattade å tyckte det var lika kul som alltid när man får skada någon. Sen slog han huvudet i stolen bara för att jag sa att han inte fick dra i sladden. En äkta busunge :) Idag har jag äntligen fått ur tummen och börjat dammsuga. Liams rum stod först på tur eftersom han var trött. Så vi städade rummet ihop å sen fick han sitta i sängen och titta på. Ska skura lite senare sen e nog städningen klar äntligen :) Gjorde mat förut. Potatis, brunsås och kottletter. Jag gillar inte krydda och brukar bara krydda kottletter och inget annat jag lagar i princip. Men när jag tog fram min stora grillkrydda så ser jag att det är ett stort hål där prickarna ska vara. I burken ligger något väldigt dött. Jag skulle tippa på en mus men det är svårt att se vad det en gång i tiden var. Jag kunde inte ens känna att maten var god för jag tänkte bara på grillkryddan. Tur att jag inte hann använda den iaf. Så nu har jag slängt ALLT som stod i det skåpet. Löjligt tycker ni kanske men jag vill inte ha något ofräscht... Och för övrigt så har trötta Liam inte somnat än trots att han för 30 min sen knappt kunde hålla ögonen öppna... :)

SKRIVET: 2010-01-14, kl 16:26:43 | PUBLICERAT I: Allmänt

RIP BAHMAN :'(

För några dagar sen (tror det var 7 januari) så blev två killar mördade. Dom låg i bagageluckan på en brinnande bil. Vi fick veta att det kanske var Bahman. Men alla sa att det inte gick att identifiera osv så jag har inte velat säga något. Men idag blev det bekräftat. Det var Bahman... Jag fattar inte hur det kunde bli såhär Behe. Du var en otroligt snäll å underbar kille. Varje gång man träffades så fick man en kram och massa skratt. Det var sådan du var. Kärleksfull å allmänt glad jämt. Hur kunde det bli såhär?? Vem ville göra dig så ont?? RIP Bahman vi alla tänker på dig.

SKRIVET: 2010-01-11, kl 21:54:45 | PUBLICERAT I: Allmänt

Otursdag?

Det kan man verkligen undra om det var idag... Jag gick upp vid sju å börja göra mig i ordning. Fick sms av mamma att bilen inte startade. Så var bara att ringa dagis och skolan och säga att vi inte kom. Liam vaknade så han fick välling i sängen så somnade han om. Jag gick å la mig å sov till halv tolv. Frågade syrran om hon kunde köra mig till läkaren eftersom mammas bil inte startar och min läkare inte hade tid förrän nästa månad. Så efter lite övertalning gick hon med på det. Jag gick över med Liam till mamma å sa till henne att passa Liam tills jag kom hem från läkaren. Tio över ett ringer syrran och man hör att hon skrattar lite så säger hon lite försiktigt att hon har kört i diket i korsningen. Jag trodde henne först inte men det hade hon ju. Jag gick in till mamma å drog med brorsan. Men han skulle absolut testa mammas bil först. stod där i 5-10 min innan jag blev arg å sa till han att det inte funka. Så vi fick ta med en skyffel å gå 1 km. Syrran ringde TVÅ gånger under den kilometern å frågade vart vi höll hus. Jag var mycket stressad och har aldrig gått så fort. Brorsan försökte köra upp bilen men gick inget bra. Tillslut satte han sig på motorhuven medan milli körde å då kom hon upp. Hon hade kört åt sidan så att bussen skulle komma förbi. Körde hem brorsan å fortsatte sen till arvika. Kom 8 min försent till läkaren. Fick vänta 8 min på att anmäla mig å fick sen vänta ytterligare 15 min innan hon kom. Vet ni vad hon säger? Jag ber så hemskt mycket om ursäkt att jag är sen. Så snäll som jag är så sa jag till henne att jag oxå var sen hehe :p Hon skrev ut 3 saker åt mig. Så får gå å köpa det när jag får pengar igen. Efteråt gick jag till biblioteket å satte mig bekvämt med en bok då jag inte hade skjuts hem förrän halv sex. Men redan vid 4 ringer syrran och undrar om jag vill hem för då hade tonjes syrra ringt å ville ha med henne till Norge igen. Så Milli hämtade upp mig å berättade om vilken otur hon, Tonje och Tonjes kompis haft. men det orkar jag inte berätta om men kul var det iaf :D Gick hem till mamma där plutten precis somnat. Mamma tog upp han å jag, Liam å Milli gick he mtill mig. Milli kollade datan och jag gjorde potatis och fiskbullar. Var första gången jag gjorde fiskbullar men smakade helt okej faktiskt :D Och Liam åt upp nästan allt utan att klaga. Sen när han började lägga fisken i mjölken så tyckte jag det var läggdags :) Milli gick över till mamma å hämtade filmen vi skulle se. Paranomal Activity (Stavas?). När den var slut sa jag till Milli att kan man säga att filmen var dålig men att handlingen var äcklig? Då skrattade hon bara.. nu ska jag lägga mig å hoppas att bilen startar i morgon för jag måste till skolan.....

SKRIVET: 2010-01-10, kl 22:40:16 | PUBLICERAT I: Allmänt

Glada Ankan

NATTEN:
Linda kom ju och hämtade mig. Vi köpte blanddricka på OK och sen släppte hon av mej hos syrran. Jag gick in i duschen å sen gjorde jag mig i ordning. Jag och syrran började dricka och givetvis skördade jag min farm :) Efter 21 någongång kom Jerry och hämtade upp oss. Sen åkte vi till OK där Jerry skulle ha något och sen åkte vi å hämtade upp Kim. Milli hade brännt en skiva till Jerry eftersom han bad om det och vi var säkra på att vi inte fick lyssna på vissa låtar. Men Jerry lyssnade på rätt många sådana låtar vi inte trodde han lyssnade på tex Higer med erik grönwall. Då satt både han och Kim å sjöng med å vi tjejer satt mest chockade haha. Vi hade pisspaus efter vägen och Milli kom på att P kunde stå för pisspaus. Drog några varv i staden å gick sen in på Glada Ankan. Är gratis inträde varje lördag hela Januari och sånt gillar vi. Är dock 23årsgräns fick jag veta. Var väldigt mycket folk där mot vad det var förra veckan när jag var där. Sånt gillar vi :) Den killen som slängde ut mig gick bakom baren till en annan kille å Milli sa å titta där är han som slängde ut dig. Å jag svarade ja å den andre är bög. Å Milli sa Nej det är han inte men jag ska fråga. Å vad svarade han då? Att han bor med sin pojkvän. Då skrattade jag iaf :p Jag och syrran började snacka med två killar Patrik och Daniel. Patrik bjöd oss på dricka å sen delade jag och Milli på oss kan man väl säga :) Kim bjöd mig på dricka å när jag satt å drack kom killen som slängde ut mig fram å log så sa han du dricker inte cider idag blinkade i ögat och gick sin väg. Gullig liten kille va? hehe. På väg ut vid 2 så ställer jag och Milli oss å snackar med en tjej å killen som skulle med henne hem för natten. Han var väldigt på å alla 3 sa till han att vänta tills ni kommer hem å så där. Han sa att han inte kunde vänta å så sa jag men hon bor väl säkert bara 10 min härifrån å då skrattade hon å sa ja det gör jag faktiskt :) Många rätt jag hade då :) Vi drog till Max å käkade lite mat. Gud vad god hamburgaren var eller så var jag bara väldigt full :p Och enligt Jerry så var det där på Max som han fick höra hans bästa kommentar för dagen. Killgänget bakom oss diskuterar lite med oss å jag säger 22 cm å så svarar en kille 22 cm var ju inte mycket att komma med. Så jag svarade nej jag vet jag har ju 60 cm. Å han svarar ja det borde du ha med dom där hårskorna. Alla vek sig ju av skratt å då menar jag verkligen alla. :) När vi ätit upp så satt vi kvar länge och snackade å tog lite kort osv. Milli tog kort på ena killen i gänget och han svarade du ta inte kort för då ska jag med göra det. Han tog fram sin kamera och knäppte lite kort sen åkte dom. Deras chaufför var iaf väldigt snygg :D (Ja Linda du blir nog inte förvånad) :) Jag var hemma runt 5 men det betyder ju inte läggdags. :) Men iaf vid 06.30 blev min telefon tyst å jag kunde somna :D

IDAG:
Syrran ringer och väcker mig klockan 11 och jag har ingen aning om vad vi pratade om. Minns bara om hon fråga om jag pratat med mamma å jag svarade nej å sen frågade hon vad jag skulle göra nu så jag sa att jag tänkte fortsätta sova så länge jag inte hade Liam. Men mer än de minns jag inte så du får gärna uppdatera mig syrran :P Klockan var ju typ 15.30 när jag väl tyckte att jag sovit klart. Det var skönt som vanligt :p Brorsan och Tommy fick start på bilen :D Så när bilen vart på 30-60 min så åkte vi till staden å handlade. Sen åkte vi hem till Tommys pappa å hans tjej. Satt å fikade å snackade en massa. Sen skickade Fredrik att han åkt så var ju bara att tacka för allt å åka hem. Fick hem en väldigt sovande bebis som inte ens brydde sig om att jag tog av han allt. La han i sängen å gick över till mamma å åt mat. Sen hem å titta till Liam å sätta sig vid datan. Skitdatan som hakar upp sig hela tiden. Slängde mig på sängen och började läsa andra kapitlet i min bok när jag hör att Liam blir hysterisk. Gick å tog upp han å han ville inte vara tyst. Satte mig i soffan med Liam å satte på en film men han ville verkligen inte ligga still utan bara vände å vred sig å skrek hysteriskt. Efter 15 min ger jag han alvedon och han lugnar ner sig tillräckligt för att ligga i min famn å snosa. 15 minuter senare sover han så jag gick och la han i sängen och gick tillbaka för å se färdigt den urdåliga filmen. Nu sitter jag här igen.. Ska skörda min farm å sen lägga mig å läsa. I morgon ska jag till skolan och sen till läkaren. OM bilen startar i morgon. Säkert inte med min tur.. Och Nej jag är inte bakis. Jag har ju tur som slipper det problemet iaf :D

SKRIVET: 2010-01-09, kl 19:08:16 | PUBLICERAT I: Allmänt

KLAGOINLÄGG!!!

Vid 04.36 hör jag någonting utanför fönstret och helt plötsligt börjar det lysa. Jag hör att någon går utanför å funderar på vem det kan vara. Tittar ut lite försiktigt bakom gardinen å ser Tommy stå böjd över mammas bil. Varför? Han skulle ta in batteriet å lägga filtar över motorn för att få den varm. Jag skickade till mamma å avslutade smsen med ja och folk undrar varför jag är konstig. Hon skrev bara hehe för vem kommer på iden vid fem på morgonen att gå ut å sköta om sin OFUNGERANDE bil? :D

Är sååååå IRRITERAD!!!!!!
Vaknade vid 11 av en väldigt tjutande Liam. Känner redan när jag öppnar min sovrumsdörr vad som hänt och tänker a men för fan.... Öppnar Liams dörr och mycket riktigt så sitter han i sängen och kletar bajs överallt. Fast blöjan sitter på.. Skulle slänga han i badet å inser att vi INTE har något vatten. Jävligt lyckat tänker jag! Fick tvätta av han så gott det gick med tvättservetter. Sen gick jag över till mamma medan Liam satt å åt frukost. Där hade hon två flaskor vatten hon snott från stan igår då vi inte hade vatten under ett litet tag på kvällen. Tog med mig en flaska hem å tvättade Liam så gott det gick med vattnet. Sen snubblade jag över den där förbannade jävla sladden som går genom hela köket. Precis som jag gör 100 gånger om dagen..... Den går från kylskåpet till ett annar eluttag för att annars går proppen om den sitter under bänken. MEN proppen går ändå!!!! Sen skickade jag till Fredrik och frågade om han skulle ha Liam idag. NEJ!!! Förvånad? NEJ.. Han hade inget vatten och bara 13 grader inne.. Han skulle ha honom i morgon ändå.. ÖH har han inte samma problem då??? Jag talade iaf om att jag inte tror ett dugg på det! Fick Liams farfar till att ta Liam över natten eftersom jag ska till Karlstad å festa ikväll. Har vart bestämt en vecka å jag har längtat :D Han hämtade Liam klockan 13 å jag sa till honom att bada Liam så det skulle han göra iaf. Tack gode gud för att någon har vatten. Vårt vatten funka inte än. Så frågade mamma om dom fått start på bilen men nej det hade dom inte. Var 3 bilar på gården förut så fårgade mamma om jag kunde åka med någon av dom in till stan och duscha hos syrran men då hade ju alla bilar åkt... Så försökte med varenda kotte som har körkort och bil i princip för att komma hit och hämta mig och lämna mig hos syrran. Men alla var fulla, bakis, hade ingen bil hemma eller svarade inte.. Efter några efterlysningar på Facebook så kunde Monica hämta mig. Hon är taxichaufför =) Men då sa min Linda att hon fått tillbaka sin bil och kunde hämta mig så då blev det svårt att välja :D Men bestämde iaf att Linda skulle komma om 40 min. Så nu sitter jag här i mitt SKITKALLA hem å väntar på Linda. Jag har inget vatten, Ingen värme i alla andra rummen utan mitt å Liams rum dom kokar, sladd i hela vägen, ej fungerande fläkt, Så fuktigt att min mat blivit till klumpar i skafferiet. (Pulvret alltså så som nypon osv) Slängde skiten iaf, Sen har jag is på fönstrena INNSIDAN av fönstrena. Dörrarna får man knuffa på en timme innan dom öppnas å folk undrar varför jag inte vill bo kvar? Trivs inte för fem öre. Mår så dåligt att jag inte ens orkar städa. Städar lite då, lite då osv men blir aldrig färdigt å det ser skit ut. Å då mår jag ännu värre för trivs inte hemma om det är stökigt. Är det därför jag inte kan sova förrän 5-6 på morgonen tro?? Jaja nu ringde Linda och sa att hon åker från stan så snart är hon hos mig :) Då ska jag snabbt duscha hos syrran å sen åka med syrran, Kim och Jerry till Karlstad och den här gången ska jag INTE bli utslängd :D

SKRIVET: 2010-01-06, kl 00:19:23 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tandläkarbesök

Vaknade 9 idag. Liam fick frukost å vi busade lite. Sen vid 11.30 somnade vi om. 12.45 vaknade jag å fick springa över och väcka mamma eftersom hon fortfarande sov. Så åkte jag och mamma in till stan eftersom jag hade en tandläkar tid. Brorsan passade Liam eftersom Liam sov så ville jag inte väcka han. Jag sa att det skulle ta 30 min å det tog 60 min haha :D Gissa om brorsan längtade efter mig haha. Vi stannade och handlade lite på vägen hem. Där mötte jag Tomas så var tvungen och fråga om det var Maddes mamma som erbjöd mig en lägenhet och det var det ju. Synd bara att den låg i dottevik för det är ju en fin lägenhet. Men jag SKA bo i stan så är det bara :D Jag, Mamma, Liam, Chrille och Tommy satt å käka mat hos mamma idag igen :) potatis, grönsaker, prinskorv och brunsås. Gud vad jag älskar potatis :D Sen vid 17.30 la jag Liam. Sen gick jag in i duschen och vid 19 så somnade jag med :) Liam väckte mig dock 22 då han skrek mamma mamma. Å när jag kom in så pekade han på golvet och sen i sängen. Så jag sa Nej men har du kissat i sängen Liam? hahahahaha lät det från sängen. Så jag gav han en flaska välling och bytte i sängen. Nu vill han ju dock inte sova så han har hjälpt mig plocka ner alla kulor från granen och sitter nu å leker med Nalle Puh. Och vet ni? på torsdag börjar skolan. Och jag har inte gjort nått vettigt alls :( Och Fredrik frågade om han fick ha Liam lördag till söndag. Det vet man ju inte om det kommer hända men han har iaf frågat. På lördag är det förresten ett år sen Fredrik träffa sin son första gången :) Nej nu ska jag fortsätta städa så något vettigt blir gjort :p

SKRIVET: 2010-01-04, kl 23:35:07 | PUBLICERAT I: Allmänt

4 Januari

Idag gick vi upp vid 10 och Liam var mycket trött. Men ville inte lägga sig förrän vid 14 igen så jag passade oxå på att sova. Sov till 17 å kom på att det var ju himla smart av en trött Jezzica. INTE. Så Liam var inte så trött 17.30 när han egentligen skulle lägga sig :) Jag, Liam, Mamma, Brorsan och Tommy åkte till Edane å hämtade mitt paket med 11 filmer :) Och köpte lite mat. Stannade inom Tommy så han fick hämta kläder å sen åkte vi hem. Tommy lagade mat. Jag gick hem å la Liam vid 19 för då var han trött å somnade med en gång. Lite tur hade jag allt ändå =) Sen kom syrran hit så vi såg på en skräckfilm. Drag me to hell hette den. Jävlar vad vi skvatt. Mamma och Tommy som kollat på filmen satt mest och skrattade åt oss. Men den var bra :) Nu ska jag nog lägga mig å läsa några sidor i en bok som jag börja läsa igår. Den verkar mycket spännande :)

SKRIVET: 2010-01-03, kl 23:00:54 | PUBLICERAT I: Allmänt

Natten + Dagen

Natten:
Jag åkte med syrran, Jerry och Kim till karlstad. Vi åkte några varv och gick sen in på glada ankan. var typ inga folk. Å jag hann väl vara där typ en timme innan jag blev utslängd. Eller ja det var en 19årig diskplockare som sa till mig att antingen får jag gå ut självmant eller så kallar han på vakten. Varför? För att jag drack en Xcider och det sålde dom inte där. Ooops :p Jag gick ut å stod ensam ute i 2 timmar. Snackade i telefon för det mesta. Men skrattade även åt vakten på glada ankan. Dålig humor hade han :) Det kom fram en tjej till han så sa hon ursäkta jag letar efter någon anka eller nått som skulle ligga här vet du vart? Och han svarade Nej jag har ingen aning faktiskt. Sen drog han ner dragkedjan å visade sin t-shirt som det stod glada ankan på så frågade han ser du vad det står? Å hon bara Ja. Okej välkommen in sa vakten och skrattade. Haha Vid två kom resten av folket ut så vi åkte vidare till Max å käkade lite mat. Sen åkte vi vidare hem. Var hemma vid 04.15 men satt uppe å pratade i telefon och skrev på msn till 06.30. Sen gick jag och la mig :)

Dagen:
Vaknade vid elva av att mamma skrev att vällingen var slut och att jag skulle hämta Liam typ. Så jag frågade Fredrik om han skulle ha Liam men hans bil startade inte så det skulle han inte. Gick till mamma å hämtade Liam å åkte till konsum å handlade välling. När vi kom hem hade jag en mycket sovande bebis :) När han vaknade var det dags för pott träningen igen. Jag började pott träna han dagen efter Julafton. Men än har han inte gjort nått i pottan. Han gillar den inte. Däremot kissade han på golvet två gånger. Blä!! Han fick bada för första gången i år. Han tyckte det var kul nu när han har massa fler leksaker att leka med :) 17.30 somnade han men vaknade 19.10 typ å var vaken till 20.30 typ sen somnade han om. Jag har sett en komedi idag. Baksmällan. Den var faktiskt bra så ibland får jag till det :) Nu ska jag hoppa i säng. Natti

SKRIVET: 2010-01-02, kl 21:55:24 | PUBLICERAT I: Allmänt

Framifrån 20100102 - Bakifrån 20100102 :)

Idag blir det samma framifrån som bakifrån. Ja vissa har inget liv :D

Gick upp 8.30 gav Liam frukost å gjorde han i ordning. Sen packade jag väskan och lämnade över han till farfar klockan 9. Då var han fortfarande så trött att han inte ville lämna ifrån sig nallen så den fick bli med :) Jag sov från 9-16 för jag har inget liv som ni märkt :D Sen gick jag å duschade och åkte med mamma och Tommy till konsum å handlade lite. Liam kom hem klockan 18 å då sov han så var bara klä av han å lägga han med en gång. Mysig kille man har då :p Gick över till mamma å åt potatis å ugnsbakad falukorv som tommy gjort. Han är mammas kille om jag inte berättat det tidigare :) I år ska jag nämligen bli bättre på å skriva blogg. och bättre på att ta hand om mig själv. Såg på en dålig film efteråt. Jag ser bara på dåliga filmer nästan. :( Syrran hade ringt under filmen så jag ringde upp och hon ville ha med mig ut så hon hade bett mamma passa Liam :) Så jag gick över med Liam å saker å så gick jag till garaget för å leta upp Liams extra säng. Nu sitter jag här å bloggar innan jag ska ut. Ska bara smuggla med lite cider i väskan så är jag färdig :) Äntligen ska jag få festa i karlstad :D

SKRIVET: 2010-01-01, kl 23:43:50 | PUBLICERAT I: Allmänt

Gott Nytt År 2010!

Nyårsafton:
Vaknade 11.30. Gav Liam frukost å sen satt vi å gosade en stund. Gick å satte mig vid datorn medan Liam lekte. 14.30 la vi oss igen. Jag vaknade 18.30 å strax efter vaknade Liam. Vi lekte på hans rum en timma typ. Sen gick jag å satte mig vid datan medan Liam lekte med sin bil som skjuter ut godis. Den gillar han :D Vid 20.30 Somnade Liam om så jag satt vid datan en stund. Sen gick jag och kollade på en film. En urdålig film... Klockan slog 00.00 å filmen slutade. Liam vaknade 15 min senare så vi satt i soffan å mös i 30 min innan han somnade om å jag la han igen. Sen satt jag på syrrans farm 02.30 inatt. Sen la jag mig oxå. Mycket givande nyår måste jag säga men vem bryr sig?

Första dagen på det nya året:
Jag hade otrolig huvudvärk när jag vaknade av Liam klockan tio idag. Gav han frukost å trodde jag skulle få sova om men inte det nej. Jag låg i sängen till halv tolv med en unge som låg å kastade napp, lego, nalle å bilar på mig. Då vill han nog ha upp mig :) Vid ett kom syrran och vi gick över till mamma å väckte dom. Spelade Monopol med syrran, Dennis, Mamma och Tommy. Mamma åkte ut först, sen jag, sen Dennis å sist Tommy. Milli vann med typ 63 miljoner eller nått sånt haha. Vi kör Visamonopol så det är utan pengar då :) Det tog 5 timmar. Sen åt vi mat. Jag och Milli gick hem å la Liam vid åtta och han somnade med en gång den lilla busen :) Vi såg på en bra film :D Milli åkte hem och jag såg på en annan bra film :D

Jag älskar Liam så otroligt mycket. Jag önskar jag kunde ge han allt han behöver för att aldrig någonsin bli sårad. Men jag vet att han kommer bli sårad. Det märks redan nu att han faktiskt märker och fattar. Jag tycker synd om älsklingen varje gång vi går igenom samma visa.. Önskar han slapp känna saknad! Men jag finns allltid här för han min lilla älskling :)

Ni får ha ett riktigt bra 2010 :)